STOJKOVIĆ: Idemo sa patriotskim nabojem, imamo obavezu da pobedimo u Albaniji
Foto: Saša Pavlić

Golman Srbije optimista

STOJKOVIĆ: Idemo sa patriotskim nabojem, imamo obavezu da pobedimo u Albaniji

Fudbal -
Fudbalska reprezentacija Srbije igra u četvrtak od 20.45 u Elbasanu protiv Albanije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj

BEOGRAD - Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković izjavio je danas da njegova ekipa u predstojećoj utakmici sa Albanijom ne treba da misli na stvari koje nemaju veze sa fudbalom, jer ima obavezu da pobedi, kako bi lakše podnela neuspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

"Moramo ostaviti po strani sve što nema veze s fudbalom. Znamo da smo kao narod povređeni dešavanjima sa utakmice u Beogradu, posebno zbog oduzimanja bodova, ali moramo da mislimo na ovaj duel i da budemo koncentrisani kako bismo pobedili", rekao je Stojković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srbija je izgubila šanse za plasman na turnir, pošto je poslednja na tabeli Grupe I sa jednim bodom. "Orlovima" su oduzeta tri boda zbog incidenata i prekinute utakmice sa Albanijom u Beogradu prošlog oktobra, kada su navijači ušli na teren pošto je dron sa zastavom Velike Albanije leteo iznad terena Partizanovog stadiona.

"Oni su veoma motivisani, ali i mi ćemo ući sa patriotskim nabojem, jer imamo obavezu da pobedimo za naš narod. Pobeda bi nam pomogla da lakše prebolimo neuspeh u kvalifikacijama", rekao je Stojković.

Golman Makabija iz Haife naveo je da bi se utakmica u Beogradu, da nije bilo incidenta sa dronom, završila bez problema i da se ne plaši predstojećeg duela u Elbasanu.

"Dron u Beogradu je bio njihovo maslo, ali ne plašim se za svoju bezbednost, ako oni u slučaju negativnog rezultata pokušaju sa stvarima koje nemaju veze sa fudbalom", rekao je Stojković.

Fudbaler Srbije Zoran Tošić rekao je da bi pobeda "svima mnogo značila", ali i da očekuje da Albanci "naprave napetu atmosferu, ako im rezultat ne bude odgovarao".

Selektor Srbije Radovan Ćurčić ne može da računa na igrača Partizana Andriju Živkovića, kome su pukla mišićna vlakna na butini, pa je umesto njega pozvao fudbalera Crvene zvezde Aleksandra Kataija.

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić rekao je da njegova ekipa protiv Albanije mora da igra ofanzivno i spreči kontranapade protivnika. Utakmicu u Elbasanu sudiche Italijan Nikola Ricoli, a Tadić je rekao da ne očekuje probleme, pošto je selektor Albanije Italijan Đani de Bjasi.

"Reč je o iskusnom, dobrom sudiji, koji neće biti u prvom planu", rekao je Tadić.

Takmičenje u kvalifikacijama Srbija će završiti 11. oktobra utakmicom s Portugalom u Beogradu, na stadionu Partizana od 18 časova.

U Grupi I prvi je Portugal sa 15 bodova iz šest utakmica, druga je Danska sa tri boda manje, ali i utakmicom više. Albanija je treća sa 11 bodova iz šest mečeva, a Jermenija je sakupila dva boda iz sedam utakmica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track