STOP FUDBALU: Nasilje zaustavilo loptu u Grčkoj
Foto: AP

Radikalne mere

STOP FUDBALU: Nasilje zaustavilo loptu u Grčkoj

Fudbal -
Vlada Grčke je takvu odluku donela posle konsultacija za čelnicima Fudbalskog saveza i policije.

Utakmice grčke fudbalske Superlige neće se igrati za vikend zbog učestalog nasilja, saopštila je danas Vlada te zemlje.

Zamenik ministra sporta Stavros Kontonis rekao je da se za vikend neće igrati fudbal u Superligi i najavio da će ta odluka sledeće nedelje biti razmotrena. On je upozorio da će i naredne utakmice biti otkazane ako klubovi ne ispune zahtev o unapređenju bezbednosti na utakmicama.

Odluka je doneta posle sukoba navijača na "večitom derbiju" prošlog vikenda između Panatinaikosa i Olimpijakosa (2:1) i fizičkog sukoba čelnika tih klubova na sednici rukvodostava Superlige.

Vlada Grčke traži da klubovi uvedu sigurnosne kamere na stadionima i "pametne" kartice za gledaoce.

"Nasilje je uvreda za sve nas. Bićemo neumoljivi kada je reč o rešavanju problema nasilja u fudbalu", rekao je Kontonis posle sastanka sa premijerom Aleksisom Ciprasom.

Kontonis je rekao da su potrebne "drastične mere" kako bi se 18 superligaških klubova nateralo da unaprede bezbednost na utakmicama.

Vlada je današnju odluku donela posle konsultacija za čelnicima Fudbalskog saveza i policije. Fudbalski klubovi se do sada nisu oglasili.

Predsednik Super lige Grčke Jorgos Borovilos rekao je da se ne slaže sa odlukom o prekidu lige.

"To nije adekvatno rešenje za probleme sa kojima se suočava grčki fudbal. Nisam slep, postoje problemi i odgovornost u fudbalu... Ali, trebalo bi da se reše kroz dijalog i primenu zakona", rekao je Borovilos.

Posle 25 kola u grčkom šampionatu Olimpijakos je prvi sa 58 bodova, a Panatinaikos zauzima drugo mesto sa tri boda manje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track