Prikaži najnovije vesti
Atletiko Nasional, Foto: Reuters
Neverovatna priča

SUDBINA: Igrači Atletika leteli avionom nekoliko dana pre nego što se srušio sa brazilskim igračima

Fudbal 2

Avion kompanije "LaMia" koji se u utorak srušio u Kolumbiji prevozio je nedavno i fudbalere Atletiko Nasionala.

Ovaj avion bio je na čarter letu, a prevozio je fudbalere brazilskog Šapekoensea u Medeljin na prvu utakmicu Kopa Sudamerikana sa Atletiko Nasionalom. Avion se srušio nedaleko od Medeljina, a preživelo je samo šest od ukupno 77 putnika. U ovoj avionskoj nesreći poginulo je 19 fudbalera Šapekoensea, a samo troje je preživelo.

Lokalni mediji podsećaju da je ovim avionom pre 20-ak bila letela i fudbalska reprezentacija Argentine na meč sa Brazilom u okviru kvalifikacija za SP 2018.Takođe navodi se da su istim avionom leteli i fudbaleri Atletiko Nasionala, koji su se vraćali u Medeljin sa polufinala Kopa Sudamerikana protiv ekipe Cero Portenja.

Ovim avionom je letela i bolivijska ekipe Strongest. Ovaj bolivijski tim je 1969. doživeo sličnu avionsku nesreću u kojoj je poginulo 19 fudbalera Strongesta.Zvaničnici Bolivije su zbog nesreće u Kolumbiji suspendovali letove avio kompanije "LaMia" i smenili rukovodstvo kompanije. Kako se navodi, međunarodni letovi zahtevaju od kompanija da se brinu da avioni imaju dovoljne količine rezervnog goriva, čak i za 30 minuta leta više, nego što je potrebno. Nedostatak goriva je najverovatniji uzrok pada aviona.

 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurirsport