SUPERLIGA SRBIJE: Mladost i Metalac startovali pobedama
Foto: Beta

Remiji u Beogradu i Surdulici

SUPERLIGA SRBIJE: Mladost i Metalac startovali pobedama

Fudbal -

Fudbaleri Mladosti i Metalca zabeležili su pobede u utakmicama prvog kola Super lige Srbije.

Najviše golova bilo je u Surdulici, gde je Radnik dočekao Javor i igrao nerešeno 2:2, iako je imao dva gola prednosti. Radnik je vodio autogolom Saše Tomanovića u 12. i pogotkom Nikole Radovića u 17. minutu. Izjednačenje i bod ekipi iz Ivanjice doneo je Darko Bjedov, golovima u 26. i 60. minutu.

Mladost je protiv Rada povela preko Radomira Milosavljevića u 10. minutu, a gost je od 36. imao igrača manje, pošto je zbog drugog žutog kartona isključen iskusni Stevan Bates.To nije poremetilo Rad, koji je u 58. izjednačio golom Bogdana Mladenovića. Ipak, Mladost je pobedila pogotkom Nikole Zvrka u 62. minutu.

Jedno od najprijatnijih iznenadjenja prošle sezone, Borac iz Čačka izgubio je od Metalca sa 1:0 u Gornjem Milanovcu. Strelac je bio Vladimir Otašević u 19. minutu.

Na utakmici između Voždovca i Spartaka iz Subotice u Beogradu nije bilo golova, a domaćin nije iskoristio prednost igrača više, koju je imao posle isključenja Marka Bašanovića u 72. minutu.

Sezona je počela u petak, remijem Crvene zvezde i Napretka u Beogradu 2:2.

Preostale dve utakmice ovog vikenda igraće se sutra. Bačka će od 19.00 kao domaćin u Novom Sadu igrati protiv Partizana, dok će Radnički u Nišu u 20.00 dočekati Čukarički.

Utakmica izmedju Novog Pazara i Vojvodine odložena je zbog obaveza novosadskog kluba u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track