ŠVAJNIJEVA SAGA SE NASTAVLJA Murinjo: Bastijan bi mogao da ostane u Mančester junajtedu
Foto: Reuters

Ugovor mu ističe 2018.

ŠVAJNIJEVA SAGA SE NASTAVLJA Murinjo: Bastijan bi mogao da ostane u Mančester junajtedu

Fudbal -

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da bi fudbaler Bastijan Švajnštajger mogao da ostane u klubu, uprkos tome što se spekulisalo da će otići u januaru.

Švajnštajger je na početku sezone izgubio mesto u timu, trenirao je sa omladinskim timom, ali ga je Murinjo vratio u ekipu u sredu, za utakmicu protiv Vest Hema u Liga kupu, koju je Junajted dobio sa 4:1.

Portugalski trener pohvalio je ponašanje i stav Švajnštajgera, čiji ugovor ističe 2018. godine.

"Naravno da može da ostane. Tokom leta smo pokušali da napravimo nešto za Bastijana. Ako imate ugovor, imate moć jer možete da odredite svoju budućnost. On je odlučio da ostane u teškim okolnostima. Radio je za to i zaslužio je malo sreće", rekao je Murinjo.

"On će ponovo imati moć u januaru, ali sada sa boljim utiskom nego ranije, pošto sada radi sa timom. On shvata našu dinamiku, filozofiju i možete videti sreću koju je pokazao tokom utakmice, bio je srećan kao neko ko je ponosan na svoje napore i odlučnost. Volim ljude koji su odlučni", dodao je on.

Murinjo je naveo da je Švajnštajger zaslužio ovacije koje je dobio od navijača.

"Svi su srećni. Ja sam bio srećan, pošto, kada nije trenirao sa timom, on je ostao profesionalan. Kada se vratio u ekipu, mučio se, ali se i borio i to je uspeo da uradi bez povreda, bez potrebe da stane. Konstantno je radio i mislili smo da mu treba pružiti šansu", rekao je on.

Portugalski trener rekao je da Švajnštajger može da pomogne ekipi.

"Tokom sezone imate povrede i suspenzije igrača. Pol Pogba i Maroan Felani su bili suspendovani za duel sa Vest Hemom. Imali smo dvojicu igrača manje a Švajnštajger je bio spreman. Igrao je 10 minuta i bilo je 3:1 kada je ušao, ali da nam je trebao ranije, bio bi spreman", naveo je Murinjo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track