SVETSKI FENOMEN: Jedine tri sestre na svetu koje su zajedno sudile utakmicu
Foto: Fejsbuk

Porodični biznis

SVETSKI FENOMEN: Jedine tri sestre na svetu koje su zajedno sudile utakmicu

Fudbal -
Na jednoj utakmici prišao mi je igrač i pitao hoću li da se udam za njega. Lepo smo se nasmejali, ispričala je Jelena

Sestre Jelena (20), Anica (18) i Marijana Kumer (16) iz Samobora jedine su tri sestre na svetu koje su zajedno sudile fudbalsku utakmicu, čime su ušle u istoriju ovog sporta.

Sestre Kumer su u junu sudile utakmicu juniorskog kupa Hrvatske, što im je bio prvi zvanični meč u kome su sudile zajedno. Prethodno su sudile na nekim prijateljskim utakmicama.

Tokom prvih izlazaka na teren devojke su videle da je suđenje i dalje muško zanimanje.

"Najteže je bilo na početku priviknuti se na ružna dobacivanja. Nekad me to diralo, znala sam da se iznerviram, ali sad s tim više nemam problema", kaže Anica.

Nisu morale da beže kroz polja kukuruza kad bi pobedili gosti, ali morale su da istrpe mnogobrojna podcenjivanja.

"Domaći navijači znaju me uzeti na pik i pre nego što sam dosudila prvi prekršaj. Govore mi da se vratim kući, da se primim varjače, no meni na jedno uvo uđe a na drugo izađe. Samo ih prostrelim pogledom i malo im se nasmejem, a to ih najviše živcira", istaknula je Jelena, koja je na terenu doživela i simpatične trenutke.

"Na jednoj utakmici prišao mi je igrač i pitao hoću li da se udam za njega. Lepo smo se nasmejali", ispričala je Jelena.

Sudijskim rečnikom, dala mu je crveni karton.

Marijana, Anica i Jelena Kumer, Foto: Fejsbuk
Marijana, Anica i Jelena Kumer, Foto: Fejsbuk

Glavna sudija, Jelena Kumer (20) - Najstarija sestra ujedno radi kao sekretarica u FK Klokočevac. Odlična je studentkinja poslovne ekonomije, a za svoj fakultet igra i mali fudbal. To joj je i hobi.

Pomoćna sudija, Anica Kumer (18) - Kad se igra veliki španski derbi, u kući je vrlo vatreno. Anica je velika navijačica Ronalda i Reala, a druge dve sestre obožavaju Barselonu i Lea Mesija.

Pomoćna sudija, Marijana Kumer (16) - Marijana, baš kao i Anica i Jelena, obožava da gleda fudbal kad god može. Liga šampiona i špansko prvenstvo prvi su izbor. Hrvatska liga? Ako nema ništa drugo...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track