TEŽAK ZADATAK PRED ORLIĆIMA: Mladi fudbaleri dobili ozbiljnog rivala u baražu za EP
Foto: Starsport

Teško do EP

TEŽAK ZADATAK PRED ORLIĆIMA: Mladi fudbaleri dobili ozbiljnog rivala u baražu za EP

Fudbal -

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je da je pred njegovom ekipom ozbiljan i težak zadatak protiv Norveške u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Ne bih voleo da se to protumači na način da je sve gotovo, naprotiv. Pred nama je ozbiljan i težak zadatak i moramo da mu pristupimo maksimalno odgovorno kako bi ostvarili cilj a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Naravno, bolje za rivala da imamo Norvešku nego Španiju, ali činjenica da ćemo revanš igrati na veštačkoj travi, za nas neuobičajene uslove, predstavlja dodatnu meru opreza", rekao je Sivić.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije će u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj igrati protiv Norveške, odlučeno je žrebom u Nionu.

Prvi meč baraža na programu je 11. novembra u Srbiji, dok je revanš četiri dana kasnije u Norveškoj.

"Od ovog trenutka počele su pripreme za dvomeč sa Norveškom i bićemo maksimalano posvećeni kako bismo ostvarili ono što po kvalitetu zaslužujemo, plasman medju najbolje mlade selekcije i Evropi", rekao je Sivić.U drugom meču baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo sastaće se reprezentacije Španije i Austrije.

Plasman na Evrpsko prvenstvo obezbedili su Češka, Danska, Engleska, Makedonija, Nemačka, Italija, Portugal, Slovačka, Švedska i domaćin Poljska.

Evropsko prvenstvo održaće se od 16. do 30. juna 2017. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track