TEŽI PUT OD PROTIVNIKA: Zvezda je već pobeđivala Kairat
Foto: Crvenazvezdafk.com

Zvezda putuje u Kazahstan

TEŽI PUT OD PROTIVNIKA: Zvezda je već pobeđivala Kairat

Fudbal -
Sa predstavnikom Kazahstana, Crvena zvezda se sastala u sezoni 2002/03 u okviru kvalifikacija za Kup Uefa, i slavila je ukupnim rezultatom 5:0

Žrebom u Nionu odlučeno je da protivnik Crvene zvezde u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope bude kazahstanski Kairat.Sa predstavnikom Kazahstana, Crvena zvezda se sastala u sezoni 2002/03 u okviru kvalifikacija za Kup Uefa, i slavila je ukupnim rezultatom 5:0.

Kairat je osnovan 1954. godine i domaćin je na stadionu koji prima 24.000 ljudi. Prethodne sezone, Kairat je završio na trećem mestu kazahstanske prve lige. Šest puta su osvajali Kup Kazahstana (poslednji prethodne sezone), a samo četiri puta su igrali evropska takmičenja.

U sezoni 2014/15 su prvi put prošli prvo kolo kvalifikacija, izbacivši albanski Kukeši. U drugom kolu ispali od Danskog Esbjerga.

"Prvu utakmicu igramo na našem stadionu, i potrudićemo se da odigramo dobro, ostvarimo dobar rezultat, i potom u Kazahstan otputujemo mirni", bio je jasan fudbaler Zvezde Petar Orlandić.

Dušan Anđelković je bio nešto određeniji, s obzirom da poznaje nekolicinu fudbalera Kairata.

"Kairat je možda i najteži protivnik iz ove grupe, ali mi smo Crvena zvezda i samim tim smo favoriti. Što se tiče našeg protivnika, u kazahstanski fudbal se mnogo ulaže u poslednje vreme i klubovi im napreduju. Poznajem trojicu igrača, a dvojica su igrala sa mnom. To su špic, Džerard, i Isael, Brazilac, ozbiljan igrač. Verujem da imaju i par dobrih stranaca. Iskreno, nema mnogo razlike u tome da li prvo igramo kod nas ili u gostima, ali možda je i dobro što ćemo sezonu početi pred našim navijačima", smatra Anđelković.Božović: Dobili smo najtežeg mogućeg protinikaTrener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović ocenio je da su crveno-beli dobili jednog od najtežih protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa - kazahstanski Kairat."Morali smo s nekim da igramo, i dobili smo možda i najtežeg od svih protivnika. Kazahstanski fudbal je u usponu i dosta ulažu u ovaj sport. Uprkos tome, učinićemo sve što je u našoj mogućnosti da prođemo dalje, bez obzira što je to Kajrat", rekao je Božović."Ne znam da li je bolje što smo u prvoj utakmici domaćini... Nema tu pravila. Možda bi bilo bolje da smo prvu igrali tamo, pa revanš kod kuće, ali tako je, kako je. Kajrat ima i tu prednost, jer su u takmičarskom ritmu, sezona im je u toku, dok mi tek počinjemo sezonu, ali šta da se radi, kao što sam i rekao, učinićemo sve da prođemo dalje", kazao je Božović.

Maksimović: Zvezda ne sme da potceni KairatSrpski fudbaler Nemanja Maksimović rekao je da Crvena zvezda ne sme da potceni kazahstanski Kajrat u kvalifikacijama za Ligu Evropa. "Kairat je dobar klub, trebalo bi ozbiljno da se shvati. Zvezda ne sme da potceni protivnika, moraće ozbiljno da se pripremi", rekao je Maksimović, koji nastupa za kazahstansku Astanu.Maksimović je rekao da Kairat ima dobre strance, a posebno je istakao napadača iz Obale Slonovače Žerara Goua."Stvarno imaju dobre strance, pogotovo centarfora Goua, koji je dao mnogo golova, a i godinama je igrao u Turskoj i Rusiji", istakao je nekadašnji omladinac Zvezde.On nije želeo da prognozira Zvezdine šanse protiv Kairata.(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track