NEĆE NA ČELO FSS: Kokeza želi da se ponovo kandiduje za predsednika FS Beograda
Foto: Marina Lopičić

Ispunjava sve uslove

NEĆE NA ČELO FSS: Kokeza želi da se ponovo kandiduje za predsednika FS Beograda

Fudbal -
Karadžić je sastavio listu pravila koja polako izbacuje jednog po jednog od kandidata iz igre, a jedna od stavki ticaće se i formalnog obrazovanja potencijalnog kandidata

BEOGRAD - Potpredsednik FSS Slaviša Kokeza ima završenu višu poslovnu školu i po navodnim pravilima prvog čoveka FSS Tomislava Karadžića stiče uslove da uđe u trku za prvog čoveka FSS u naredne četiri godine.

Međutim, prema saznanjima Kurira, Kokeza će se najverovatnije kandidovati za predsednika FS Beograda na čijem je sada čelu.

"Nije tačno da je Odbor za hitna pitanja FSS kao jedan od uslova za kandidaturu za predsednika FSS, insistirao na završenoj višoj ili visokoj stručnoj spremi., kao što su pojedini mediji objavili. Inače, Kokeza koji ima diplomu višeg poslovne škole neće se kandidovati za prvog čoveka FSS-a već će želeti da nastavi radi u FS Beograda", priča izvor blizak Kokezi.

Pojedini mediji preneli su da je Karadžić sastavio listu pravila koju će morati da ispune oni kandidati koji budu želeli da dođu na čelo FSS. Jedna od tih stavki navodno bi trebalo da se tiče formalnog obrazovanja potencijalnog kandidata.

Izbori za predsednika FSS trebalo bi da budu održani do aprila naredne godine."Kandidat za predsednika FSS-a mora da ima najmanje višu stručnu spremu. Višu školu ili fakultet. I ne samo to, nije reč samo o obrazovanju. Mora da poseduje iskustvo. Postoje primeri predsednika fudbalera, ali je malo njih koji uspešno rade svoj posao", rekao je za "Alo" potpredsednik FSS i član Odbora za hitna pitanja Ivan Ćurković i nastavlja."Predlagao sam odavno da se i u naš statut unese tačka o etičkom kodeksu, kao što je to slučaj sa FIFA i UEFA. Ako je neko u procesu zbog privrednog kriminala ili malverzacija u fudbalu, taj ne može da bude kandidat. Kada se spor završi i kada se dokaže da li je ili nije kriv, onda je druga priča".S druge, potpredsednik FSS Goran Milanović, koji je takođe i član Odbora za hitna pitanja, kaže da Karažić krši Statut FSS."Sve odluke koje budu donete posle početka izbora moraju biti vanstatutarne. Niko nije jači od statuta, ni Tomislav Karadžić, ni bilo ko. Ne može niko da menja pravila dok je izborna procedura u toku. Što se odredbe za obrazovanje tiče, ona se prema postojećem statutu odnosi samo na generalnog sekretara FSS-a, ne i na predsedničke kandidate", rekao je Milanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track