TOMISLAV KARADŽIĆ: Ne osećam se ugroženim, neće me oterati dva čoveka
Foto: Saša Pavlić

Prvi čovek FSS bezbrižan

TOMISLAV KARADŽIĆ: Ne osećam se ugroženim, neće me oterati dva čoveka

Fudbal -
Procenjujem da napadi nisu usmereni ka meni, već ka Savezu koji nikad nije bio jači i organizovaniji. Ako sam ja problem odmah ću se povući, rekao je prvi čovek srpskog fudbala

Fudbalski savez Vojvodine, matični savez prvog čoveka FSS Tomislava Karadžića, nedavno je ostao bez predsednika što je znak da predstoje korenite promene. Međutim, takav razvoj situacije ne brine previše Karadžića, koja kaže da će sarađivati sa novim snagama.

"Nemam ništa protiv da u FS Vojvodine dođu novi ljudi, sa boljim idejama, energijom, željni boljitka fudbala u Pokrajini. Naprotiv, ja ću ih podržati u tome, ali samo ako to rade u skladu sa Statutom. Ja te ljude poznajem, sarađivali smo više decenija i oni znaju da FSS za dva sata može da im pomogne više nego ovi drugi za dve godine. Ja radim sa svima i trenutno se ne osećam ugroženim".

Na pitanje o agitaciji čelnika Crvene zvezde za promene, Karadžić podseća na saopštenje koje je FSS izdao u petak i u kome je najavljeno da će se ispitati da li je poštovana pravna procedura.

"Imamo informacije da su Terzić i Kokeza na terenu bili veoma aktivni u prikupljanju glasova u Vojvodini. Ukoliko se na bilo koji način utvrdi da je suspendovani Terzić aktivno učestvovao u radu, protiv njega će biti ponovo pokrenut disciplinski postupak. Znaju se sve zakonske procedure i ne bih da ulazim u detalje te tematike. Ali, do oktobra naredne godine na Skupštini se ne može postavljati pitanje moje ostavke jer je to već urađeno u oktobru. To je uređeno Statutom."

Prvi čovek srpskog fudbala sve je uvereniji da on nije glavna meta promena.

"Procenjujem da napadi nisu usmereni ka meni, već ka Savezu koji nikad nije bio jači i organizovaniji. Ako sam ja problem odmah ću se povući. Ali, neće me oterati samo dva čoveka ili nekoliko njih", zaključuje predsednik FSS.(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track