TOMISLAV KARADŽIĆ: Ugovor sa Dikom Advokatom do kraja EP
Foto: Zorana Jevtić

Novi selektor

TOMISLAV KARADŽIĆ: Ugovor sa Dikom Advokatom do kraja EP

Fudbal -
Ugovor će važiti do kraja Evropskog prvenstva. Naravno, ako se plasiramo, biće automatski produžen", rekao je predsednik FSS

BEOGRAD - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Tomislav Karadžić rekao je danas da očekuje da će ugovor s novim selektorom Dikom Advokatom biti potpisan u naredna "tri-četiri" dana.

"Postigli smo dogovor sa Advokatom posle pregovora. Ugovor još nije potpisan, a očekujem da ćemo u naredna tri-četiri dana obaviti proceduru za imenovanje novog selektora", rekao je Karadžić.

Mediji su već neko vreme nagađali da će Dik Advokat postati novi selektor Srbije, umesto vršioca dužnosti Ljubinka Drulovića. Holandski trener je danas medijima u svojoj zemlji to potvrdio. Advokat bi Srbiju trebalo da vodi kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016, koje počinju u septembru.

"Ugovor će važiti do kraja Evropskog prvenstva. Naravno, ako se plasiramo, biće automatski produžen", rekao je Karadžić.

Za sada se ne zna koju funkciju će preuzeti Drulović, ali FS S očekuje da ostane u organizaciji.

"Drulović je član naše organizacije. Ako se sve ovo završi i ispuni, kao što očekujemo, sešćemo i razgovaraćemo narednih dana sa njim o njegovom statusu", rekao je Karadžić.

Advokat ima 66 godina, a u karijeri je predvodio brojne klubove i reprezentacije. U više navrata je bio selektor Holandije, a vodio je, između ostalih, Rusiju, Belgiju i Južnu Koreju. Od klubova je vodio, između ostalih, PSV, Rendžers, Zenit, Borusiju Menhengladbah.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track