Tošić: Protiv Danske se rešava sudbina ove generacije
Foto: Fss.rs

Reprezentativac Srbije uoči meča kvalifikacija za EP 2016.

Tošić: Protiv Danske se rešava sudbina ove generacije

Fudbal -
Posle dve odigrane utakmice, Srbija je četvrta u Grupi I sa jednim bodom, dok je Danska prva sa četiri boda, ali iz tri meča

BEOGRAD - Fudbalski reprezentativac Srbije Duško Tošić rekao je da će se sudbina generacije rešavati u predstojećem meču protiv Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. "Svi smo dovoljno pričali o Albaniji, sada, na dva dana do utakmice protiv Danske treba njoj da se okrenemo. Ovo nam je najbitnija utakmica. Sudbina generacije, praktično, staje u tih 90 minuta. I zbog toga ne treba da se misli o Albaniji ili Jermeniji. A, posle utakmice Danske imaćemo četiri meseca za priču. U glavi smo svi spremni za pobedu", rekao je Tošić.

Reprezentacija Srbije dočekuje Dansku u petak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. "Analiziraćemo Dance, svakako da su jaka reprezentacija, ali ne toliko da bi nas pobedili u Beogradu", dodao je Tošić.

Posle dve odigrane utakmice, Srbija je četvrta u Grupi I sa jednim bodom, dok je Danska prva sa četiri boda, ali iz tri meča.

"Mnogo je bitna utakmica u petak. Iskreno, navikao sam da igram pod pritiskom. Potrebna su nam ta tri boda. Selekcija Danske ima svoje kvalitet, ali mi uvek idemo na osvajanje tri boda, posebno u ovako teškom trenutku. Jer, ako želimo da idemo na Evropsko prvenstvo, prva obaveza je da pobedimo Dance u Beogradu", rekao je Zdravko Kuzmanović. Reprezentacija Srbije je posle incidenata na meču s Albanijom kažnjena oduzimanjem tri boda, a Dansku će dočekati pred praznim tribimana. Takvom odlukom razočaran je i Nenad Tomović, ali je naveo da sve to sada mora ode u drugi plan.

"Albaniju moramo da zaboravimo i pripremamo se za utakmicu koja nas očekuje. Želeli smo samo da igramo fudbal, nadali se da će odluka da bude drugačija, ali šta je, tu je. Nadamo se i verujemo u pobedu. Stalno smo u nekim situacijama da moramo da pobeđujemo. U celoj priči, očekujem da konačno proradi naš poznati, srpski inat", kazao je Tomović. "Svesni smo situacije u kojoj se nalazimo i iskreno želimo da pokažemo kako ova generacija zaslužuje već uspeh nego što je to do sada ostvarila", dodao je on.

Meč između Srbije i Danske igra se u petak u 20.45 na stadionu Partizana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track