TRENER ZAGLEBJA JASAN: Ne klecaju nam kolena od Partizana
Foto: FK Partizan

Poljaci spremni za crno-bele

TRENER ZAGLEBJA JASAN: Ne klecaju nam kolena od Partizana

Fudbal -

Trener fudbalera Zaglebja Pjotr Stokovjec rekao je da se njegova ekipa ne pribojava Partizana i da je u Beograd doputovala sa željom da se nadigrava s crno-belima u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Nama ne klecaju kolena od Partizana. Mi smo ovde došli da se borimo i da pokažemo kako znamo da igramo. Kao što je naša reprezentacija pokazala na EP da kako se igra i bori, tako i mi želimo ovde. U tome vidimo našu šansu. Dve godine sam sa ovim timom, vrlo dobro znam šta možemo. Voleo bih da pobedimo ako je to ikako moguće", rekao je Stokovjec.

Partizan će sutra na svom stadionu dočekati poljske Zaglebje u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Zaglebje je ovu sezonu počeo u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, u kom je eliminisao bugarsku Slaviju iz Sofije, dok crno-beli sutra igraju prvi takmičarski meč u sezoni.

"Mi smo već odigrali dve utakmice u Ligi Evropa ove sezone, dok je Partizanu sutra prvi meč i tu takođe vidimo našu šansu, jer oni možda nisu spremni. Poznato je da su prve utakmice neizvesne i teške", ocenio je Stokovjec.Na pitanje novinara odakle njegovoj ekipi preti najveća opasnost u predstojećoj utakmici, Stokovjec je rekao da je sutrašnji duel dve ekipe, a ne pojedinaca.

"Mislim da nema smisla pričati o individualcima. Kada bismo o tome razmišljali mogla bi glava da nas zaboli. Sutra će igrati jedan tim protiv drugog, igraće 11 igrača protiv 11 igrača. Mi želimo kao tim da budemo bolji", kazao je on."Upoznati smo s kvalitetom Partizana i znamo da su poslednjih 10 godina često bili učesnici Lige Evropa ili su konkurisali za Ligu šampiona", dodao je on.

Fudbaler Zaglebja Đorđe Čotra rekao je da je njegova ekipa željna nadmetanja u evropskim takmičenjima."Ove kvalifikacije su nam nagrada za dobru prošlu sezonu. Želimo da vidimo kakve su nam mogućnosti van Poljske. Pošutjemo Partizan, upoznati smo s njihovim kvalitetima. Jedva čekamo meč s takvom ekipom. Mi imamo takav mentalitet da se uvek borimo i da uvek dajemo 100 odsto mogućnosti i da u svaki duel idemo sa željom da pobedimo", kazao je srpski fudbaler koji nastupa za Zaglebje.

Njegov saigrač Aleksandar Todorivski kazao je da Zaglebje u Beogradu želi da ostvari "što bolji rezultat"."Očekujem dobru utakmicu. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat i da ćemo se zadovoljni vratiti u Poljsku. Želimo da vidimo šta možemo protiv iskusnih ekipa kao što je Partizan. Satisfakcija je igrati protiv Partizana ili Crvene zvezde, jer se uvek pruža više od realnih mogućnosti. Očekujemo da će se igrati pred 10.000 do 15.000 ljudi, ali to nama neće biti problem, jer smo navikli na to u Poljskoj", kazao je on.

Prva utakmica drugog kola izmedju Partizana i Zaglebja igraće se sutra od 20.15 na stadionu u Humskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track