TUMBAKOVIĆ KRITIKUJE HOLANĐANINA: Advokat otaljava posao
Foto: Nemanja Pančić

Bivši trener Partizana o selektoru "orlova"

TUMBAKOVIĆ KRITIKUJE HOLANĐANINA: Advokat otaljava posao

Fudbal -
On je istakao da se selektor Dik Advokat nije snašao na klupi nacionalnog tima, kao i da se još nije upoznao sa ovdašnjim mentalitetom

BEOGRAD - Nekadašnji trener Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je da je reprezentacija Srbije protiv Danske odigrala još jedan veoma loš meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i poručio da je imao veća očekivanja od selektora Dika Advokata.

"U samoj pripremi utakmice video sam u izjavama selektora Advokata i igrača da je primetan veliki optimizam. Dobro smo otvorili meč, na vreme postigli gol i delovali odlično u prvih 20 minuta. Posle toga usledio je neverovatan pad, počela je dominacija Danaca i bilo je pitanje vremena kada će nam dati gol. Bledo izdanje našeg tima, bez želje i koncentracije. Jednostavno, rezultatska katastrofa", rekao je Tumbaković.

On je istakao da se selektor Dik Advokat nije snašao na klupi nacionalnog tima, kao i da se još nije upoznao sa ovdašnjim mentalitetom.

"Advokat je iskusan trener, u karijeri je vodio mnogo dobrih timova i reprezentacija. Ne volim da kritikujem kolege, ali očekivao sam više od njega. Mnogo toga nedostaje u našoj igri, imamo veliki potencijal, ali fudbaleri kao da nemaju energiju. Doveo nas je u tešku situaciju, nemamo atmosferu i deluje mi kao da Advokat otaljava posao", naveo je Tumbaković.

Tumbaković je dodao da još postoje šanse da se Srbija plasira na šampionat Evrope, ali da je sada znatno teži put.

"Ambicije još postoje, ali sada ulazimo u seriju teških utakmica. Imali smo lak raspored na početku, Jermeniju u gostima i Albaniju i Dansku na svom terenu i morali smo to da iskoristimo. Sada nam predstoje dva gostovanja Portugaliji i Danskoj i biće veoma teško, ali vera mora da postoji", zaključio je nekadašnji trener "crno-belih".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja