TUGA: Bivši fudbaler Crvene zvezde Žoao Lukaš preminuo u 35. godini!
Foto: Dado đilas

Doživeo srčani udar

TUGA: Bivši fudbaler Crvene zvezde Žoao Lukaš preminuo u 35. godini!

Fudbal -
Nekadašnji fudbaler Zvezde preminuo je od posledica srčanog udara

Bivši vezista Crvene zvezde, Žoao Nuno Lukaš, preminuo je u 35. godini života od posledica srčanog udara, prenose portugalski mediji.

Portugalski fudbaler branio je boje Crvene zvezde u sezoni 2007/2008. Odigrao je 13 mečeva za crveno-bele i postigao jedan gol. Upravo na Marakani Lukaš je okončao profesionalnu karijeru zbog srčanih problema. Tada je nakon detaljnih specijalističkih pregleda ustanovljeno da je stanje njegovog srca takvo da bi svako izlaganje fizičkom naporu moglo da bude kobno po omalenog vezistu.

"Ovo je najteži momenat u mom životu. U prethodna dva meseca prolazio sam kroz veoma težak period i ovom prilikom bih želeo da zahvalim svim ljudima koji su bili uz mene. Osetio sam veliku podršku svih u Crvenoj zvezdi i to mi je mnogo značilo. Ironija je da sam poslednju utakmicu u karijeri odigrao u „crveno-belom” dresu u rodnoj Portugaliji protiv Brage, potkraj prošle godine u Ligi Uefe. Preostaje mi da nastavim normalno da živim i posvetim se nekim drugim stvarima", rekao je tada Portugalac.

Lukaš je karijeru započeo u Akademici, a nakon pet sezona zaigrao je za Boavistu gde je pružao zapažene partije. 2007. godine je stigao u Zvezdu, a neposredno pre njegovog dolaska u Beograd, nekoliko evropskih klubova poput Totenhema, Rasinga, Selte i Redinga pokazalo je interesovanje za omalenog vezistu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track