UEFA JASNA: Stadioni Crvene zvezde i Partizana nisu za Evropu
Foto: Filip Plavčić

Večiti u problemu

UEFA JASNA: Stadioni Crvene zvezde i Partizana nisu za Evropu

Fudbal -

Stanje infrastrukture na stadionima Crvene zvezde i Partizana je neadekvatno i ne odgovara standardima Evropske fudbalske unije (UEFA), saopšteno je posle današnje sednice Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Kako se navodi na sajtu FSS-a, na današnjoj sednici analizirani su zaključci posle posete nadležnih iz UEFA oko stanja infrastrukture na stadionima Crvene zvezde i Partizana.

"Osnovni stav posle posete je da je stanje na stadionima neadekvatno i da ne odgovara standardima UEFA. Naglašeno je da na oba objekta u najkraćem periodu mora mnogo toga da bude urađeno, kako bi bili spremni za utakmice u evropskim takmičenjima, ali i za mečeve reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji", navodi se su saopštenju.

FSS je najavio da će nadgledati kompletan proces i zatražio od klubova da u što kraćem roku dostave izveštaje o aktuelnom stanju i planu realizacije poslova.

Takođe, članovi Odbora za hitna pitanja su doneli odluku o predlaganju trenera Veljka Paunovića za dobijanje "Majske nagrade" u kategoriji najboljeg sportskog stručnjaka. Paunović je prošlog leta kao selektor predvodio omladinsku reprezentaciju Srbije uzrasta do 20 godina do titule svetskog prvaka na Novom Zelandu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track