UEFA UPOZORAVA FSS: Funkcioneri klubova povezani sa kladionicama
Foto: Fonet

Zakazana sednica Izvršnog odbora

UEFA UPOZORAVA FSS: Funkcioneri klubova povezani sa kladionicama

Fudbal -
Jedna od tema predstojećeg sastanka biće i podaci dobijeni iz "evropske kuće fudbala"

Fudbalski savez Srbije objavio je saopštenje najavljujući sednicu Izvršnog odbora za 1. jun, na kojoj će, između ostalog, tema biti i povezanosti određenih klupskih rukovodstava sa kladionicama, prema podacima dobijenim iz UEFA.

Saopštenje "srpske kuće fudbala" prenosimo vam u celosti:

"Sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije biće održana u ponedeljak, 1. juna 2015. godine. Sastanak će biti održan u prostorijama Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi, a predsedavaće Tomislav Karadžić, predsednik FS Srbije.

U prethodnom periodu na određenim teritorijama fudbalske Srbije viđena su razna dešavanja koja su primarno imala za cilj izazivanje problema u danima koji prethode izuzetno značajnom takmičarskom trenutku - kvalifikacionoj utakmici A reprezentacije u Danskoj, učešća mlade reprezentacije na Prvenstvu Evrope u Češkoj i omladinske reprezentacije uzrasta do 20 godina na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Poštujući to, kao i činjenicu da je takmičarska sezona u Jelen Super ligi i Prvoj ligi Srbije (izuzev susreta baraža) završena proteklog vikenda, FS Srbije nije želeo da komentarima i javnim nastupima naruši potreban mir za sprovođenje brojnih akcija.

U tom cilju, zakazana je pomenuta sednica Izvršnog odbbora, na kojoj će biti analizirana sva važna i aktuelna pitanja. Između ostalog, biće analizirano i odlučivano o sledećim pitanjima:

- Aktuelno stanje u FS Vojvodine;

- Regularnost takmičenja u okviru Jelen Super lige i Prve lige Srbije;

- Povezanosti određenih klupskih rukovodstava sa kladionicama prema podacima dobijenim iz UEFA;

- Aktivnosti po terenu određenih članova fudbalske organizacije po teritorijama za koje nisu nadležni;

- Razmatranje današnje inicijative FS Beograda o održavanju prevremenih izbora;

Takođe, biće reči i o svim drugim važnim temama. Sednica članova "fudbalske Vlade" svakako je najbolje mesto za analizu i odlučivanje o smernicama rada i delovanja FS Srbije. O poslednjim dešavanjima FS Srbije će, u skladu sa svojim pravima i obavezama, obavestiti nadležne instance u UEFA i FIFA".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track