UKLETI VIKEND: Pogledajte zašto su sva četiri velika derbija završena neslavno
Foto: Fonet

Huligani i treneri u glavnim ulogama

UKLETI VIKEND: Pogledajte zašto su sva četiri velika derbija završena neslavno

Fudbal -
U subotu se igrao srpski "večiti derbi", a dan kasnije sastali su se Arsenal - Čelsi, Benfika - Porto i Šahtjor - Dinamo Kijev...

Minulog vikenda širom Evrope odigrana su četiri velika derbija. Sva četiri imaju dugu tradiciju velikih rivalstava i sva četiri su imala značajan uticaj na ishod šampionskih borbi.

I sva četiri završena su bez golova!

Glavne uloge pripale su huliganima i trenerima!

Kako je počeo i kako se završio srpski "večiti derbi" svi dobro znamo. Fudbal je ostao u drugom planu, a slike incidenata obišle su svet. Na kraju, Partizan je zadržao pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

http://www.youtube.com/watch?v=LxZ-KrUGVv0

To je bilo u subotu, a u nedelju...

Čelsi je sa "Emirata" odneo zlata vredan bod, jer je ostao na deset koraka prednosti u odnosu na Arsenal. Trener "plavaca" Žoze Murinjo je bio u centru pažnje, prvo zato što je ponovo postavio prepoznatljivu taktiku, odnosno zato što je Čelsijev autobus opet bio parkiran ispred gola Tiboa Kurtoe, a onda je na sebi svojstven način odreagovao na provokacije navijača "tobdžija".

Gotovo u isto vreme možda i odlučujuću bitku za titulu u Portugalu vojevali su Benfika i Porto. Domaćin je uspeo u nameri da ne izgubi utakmicu i sačuva tri boda viška ispred najvećeg rivala Porta, jer teško je verovati da će "orlovi" prousti takvu prednost četiri kola pred kraj. I u tom derbiju su glavnu reč vodili treneri. A treće poluvreme bilo je vrelo.

Navodno, prilikom pozdrava posle meča, trener Porta Žulen Loptegei zapretio je kolegi iz Benfike Žoržu Žezusu da će dobiti batine ako mu još jednom pogrešno izgovori ime.

"To nije normalno i to nije zbog adrenalina", vikao je Žezus.

Španac Loptegi je ponovio:

"Još jednom to reci i razbiću te".

Tada je usledio haos, jer je Žezus hteo da nasrne na Lopetegija, ali su ga redari zadržali.

http://www.youtube.com/watch?v=ZbJEKQWQ7NA

I na kraju, verovatno i najmanje zanimljivo bilo je u velikom ukrajinskom derbiju. Ove sezone Dinamo Kijev vodi glavnu reč, jer je lider sa 53 boda posle remija sa Šahtjorom, koji je drugoplasirani sa 48.

Najzanimljiviji detalj zbio se sredinom drugog poluvremena kada je Šahtjorov Adrijano namerno šutnuo igrača Dinama Jermolenka u stražnjicu.

http://www.youtube.com/watch?v=lDGQkAkSP2Q

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track