Umaru Abubakar: Partizanov dres draži od Zvezdinog
Foto: Partizan.rs

Kamerunac igrao za našu veliku četvorku

Umaru Abubakar: Partizanov dres draži od Zvezdinog

Fudbal -
Afrikanac veruje da će posle kratke epizode na Marakani, pa u OFK Beogradu i Vojvodini konačno s Partizanom osvojiti titulu u Srbiji

Kamerunski napadač Abubakar Umaru poslednji je u nizu igrača koji su nakon dresa Crvene zvezde odlučili da obuku i onaj Partizanov. Uz to, on je posle Dejana Joksimovića prvi fudbaler u istoriji koji je nastupao za Partizan, Zvezdu, Vojvodinu i OFK Beograd.Afrikanac kaže da razume rivalitet dva kluba, samo da on kao profesionalac ne želi da se bavi prepucavanjima.- Kad sam dolazio u Srbiju, nisam mogao da zamislim da ću nastupati za četiri velika kluba, ali eto, tako se dogodilo, takve stvari ne možeš da predvidiš. Kada je o tom periodu u Zvezdi reč, to je bilo odavno, kratko sam bio tamo i ne bih pričao o tome, iako znam da su u pitanju dva izuzetno velika rivala. Igrač sam Partizana, i to je jedino što me zanima. Do sada u karijeri nemam osvojen nijedan trofej, a nadam se da ću s Partizanom i to promeniti i igrati u Evropi - kaže Kamerunac i dodaje:- Živeo sam u Novom Sadu i Beogradu i volim oba grada. Novi Sad je mirniji, dok je Beograd daleko življi. Volim da odem na Obilićev venac ili u Ušće da ručam i popijem kafu, a ljudi ovde su veoma pristupačni - istakao je na kraju razgovora Abubakar, uz konstataciju da mu prija nova sredina, i sve što ima veze sa Partizanom.Inače, Umaru Abubakar je do sada u Srbiji proveo četiri godine. Iz Kameruna je stigao 2009. godine, a posle epizode u Crvenoj zvezdi, te OFK Beogradu i Vojvodini, on je 2013. otišao u Belgiju. Tamo je dve sezone igrao za Beveren, da bi se ovog leta vratio u našu zemlju, ovoga puta kao pojačanje Partizana.

Vojvodina 86 mečeva 31 gol ; OFK Beograd 23 meča 3 gola ; Crvena zvezda 13 mečeva 2 gola
Vojvodina 86 mečeva 31 gol ; OFK Beograd 23 meča 3 gola ; Crvena zvezda 13 mečeva 2 gola

Pasoš nije važanOSEĆAM SE KAO SRBINKamerunac otkriva da se i bez državljanstva oseća kao Srbin.- Dok sam bio u Vojvodini, bila je neka priča da bih mogao da igram za reprezentaciju Srbije, ali od toga nije bilo ništa, a ja ne bih imao ništa protiv da nastupam za „orlove“, iako imam jedan nastup za Kamerun. Ni pasoš nije problem jer, imao ga ili ne, ja se osećam kao Srbin - kaže Abubakar.

PoliglotaGOVORIM SEDAM JEZIKAAbubakar Umaru kaže da u Srbiji nema problem da se adaptira jer odlično govori srpski, a pored našeg, zna još pet svetskih jezika.- Govorim dva dijalekta iz Kameruna, engleski, francuski, kineski, portugalski i srpski. U Partizanu će mi biti lakše jer mogu da se sporazumevam na srpskom, a sa onima koji ga ne znaju moći ću da komuniciram na jednom od ovih ostalih jezika - kaže Abubakar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track