UROŠ ĐURĐEVIĆ JUNAK ORLIĆA: Het-trik za devojku Miljanu!
Foto: Privatna Arhiva

Bravo

UROŠ ĐURĐEVIĆ JUNAK ORLIĆA: Het-trik za devojku Miljanu!

Fudbal -

Mladi napadač Partizana tri gola protiv Slovenije posvetio lepšoj polovini

Trostruki strelac u pobedi mlade reprezentacije Srbije nad Slovenijom (3:1) Uroš Đurđević kaže da mu je svejedno s kim će „orlići“ igrati u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj naredne godine.

- Vratili smo Slovencima za poraz i plasirali se u baraž. Ko god da nam dođe, ne brinem, ako smo ekipa. Nemam želje između Španije, Austrije i Norveške. Pokazali smo da možemo da igramo protiv svih selekcija, a najbolji primer je prethodna generacija, koja je eliminisala Španiju koja u to vreme harala fudbalskim terenima. Ako bih morao da biram protiv koga da igramo, neka to bude Norveška - poručio je Đurđević.Kako se saznaje, mladi napadač Partizana je het-trik posvetio svojoj devojci Miljani Karadžić, koja mu je velika podrška u karijeri. Uroš ne krije da mu je drago što je postigao tri gola, ali da je trenutno najvažnije da su „orlići“ obezbedili baraž.

- Najbitnije da smo u baražu. Dobio sam kontinuitet u utakmicama nakon dolaska u Partizan. Naravno da sam zadovoljan igrom protiv Slovenije, ali ne bih sebe da ističem u prvi plan. Bio nam je težak meč u Gornjem Milanovcu jer smo znali da gosti dolaze na pobedu, iako su izgubili sve šanse da obezbede drugo mesto - zaključio je Đurđević.Selektor mladih Tomislav Sivić ističe da je Uroš Đurđević kapitenski odigrao meč protiv Slovenije.- On je naš kapiten, i Uroš ima sjajan karakter, nikad se ne predaje, nosi ekipu. Ovakav status je zaslužio takvim ponašanjem - poručio je Sivić.

Žreb za baražU PETAK ĆE BITI POZNAT RIVALŽreb za baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj sledeće godine biće održan u petak 14. oktobra u Nionu. Potencijalni protivnici „orlića“ mogu da budu Austrija, Španija ili Norveška. Mečevi se igraju 9. i 15. novembra, a šampionat je na programu od 16. do 30. juna 2017. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track