UZALUD DŽEKO DAO GOL: Belgijanci otpisali Bosance, Island pred istorijskim uspehom
Foto: Reuters

Kvalifikacije za EURO 2016

UZALUD DŽEKO DAO GOL: Belgijanci otpisali Bosance, Island pred istorijskim uspehom

Fudbal -
Belgija posle preokreta savladala BiH 3:1, Islanđani šokirali Holanđane u sred Amsterdama i sada ih samo teorija deli od odlaska u Francusku

Reprezentacija BiH svela je šanse da se domogne makar baraža za odlazak na EURO 2016. godine u Francuskoj na minimum posle poraza u Belgiji - 1:3. Uzalud su gosti poveli u Briselu pogotkom Edina Džeka u 15. minutu kada su domaćini preko Maruana Felainija i Kevina de Brujnea već do odlaska na odmor napravili preokret, a Eden Azar je u 78. minutu iz penala samo potvrdio trijumf Belgije, koja sa 14 bodova iz sedam utakmica zauzima drugo mesto u Grupi B.

Prvi je Vels sa 17, jer je na Kipru opravdao ulogu favorita golom Gereta Bejla u finišu utakmice. Izrael je rutinskom pobedom nad Andorom 4:0 nastavio da sa trećeg mesta preti Belgiji, za kojom zaostaje samo dva boda. Kipar ima devet, BiH osam, a Andora je bez bodova.

Island je trijumfovao u Amsterdamu golom Sigurdsona iz penala u 51. minutu - 1:0. Holanđani su još u prvom poluvremenu ostali bez Martinsa Indija koga je isključio srpski sudija Milorad Mažić, pa u nastavku nisu imali snage da uzvrate udarac. Lidere Grupe A Islanđane sada samo teorija deli od odlaska u Francusku, jer imaju 18 bodova, dva više od drugoplasirane Češke, a čak osam od Holandije na trećem mestu. Česi su teškom mukom posle preokreta savladali Kazahstan 2:1, a Turci su propustili šansu da pobedom nad Letonijom preteknu Holanđane. Turska je kao domaćin vodila od 91. minuta kada je Letonija izjednačila preko Sabale (1:1) i ostavila ih na devet bodova.

Hrvatska nije uspela da savlada Azerbejdžan (0:0), pa je vrh u Grupi H preuzela Italija, koja se namučila da na svom terenu slomi otpor Malte. Učinio je to Gracijano Pele u 69. minutu - 1:0. Norvežani su trijumfovali u Bugarskoj golom Forena u 57. minutu i gotovo obezbedili odlazak u baraž. Imaju 13 bodova i prete Hrvatima koji sada imaju samo bod više. "Azuri" su skupili 15 bodova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track