(VIDEO, FOTO) ARGENTINAC MAGIJOM UNIŠTIO NEMAČKU MAŠINU: Lionel Mesi sa dva gola srušio Bajern
Foto: AP

Od Nemaca ostali samo dugmići

(VIDEO, FOTO) ARGENTINAC MAGIJOM UNIŠTIO NEMAČKU MAŠINU: Lionel Mesi sa dva gola srušio Bajern

Fudbal -
Španski tim u poslednjih 15 minuta deklasirao aktuelnog prvaka Nemačke
1 / 9 Foto: AP

Fudbaleri Barselone savladali su na domaćem terenu ekipu Bajerna iz Minhena sa 3:0, u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.Junak susreta na ispunjenom Nou Kampu bio je dvostruki strelac i najbolji igrač Barselone Lionel Mesi, koji je protivničkog golmana Manuela Nojera savladao u 77. i 80. minutu.Ubedljiv trijumf osigurao je Nejmar u četvrtom minutu sudijske nadoknade.Barselona je većim delom utakmice bila bolji i nadmoćniji tim, propustila je više povoljnih prilika i mogla da slavi ubedljivije, ali je izvesno da je sa tri gola prednosti pred revanš na korak od plasmana u finale.

Prvo poluvreme je proteklo u agresivnoj igri oba kluba, a Barselona je imala tri izrazite šanse, Bajern jednu, ali nije bilo golova u tom delu utakmice.Domaćin je imao odlične šanse u 12. i 15. minutu. Prvo je Luis Suares izašao sam ispred Manuela Nojera, ali je golman Bajerna odliccno odbranio šut urugvajskog napadača. Potom je priliku imao i Nejmar, čiji je udarac sa pet metara izblokirao Rafinja.Bajern je najbolju priliku imao u 20. minutu, ali je Robert Levandovski loše zahvatio loptu nakon ubacivanja Tomasa Milera, iako je bio neometan na pet metara od gola.Barselona je odličnu šansu imala i u finišu prvog dela susreta, kada je Nojer ponovo odlično intervenisao, posle šuta iz prve Danija Alvesa.Drugo poluvreme je počelo znatno slabijim tempom.Barselona je konačno povela u 77. minutu, kada je Dani Alves posle kratkog prodora dodao do Mesija, koji je odlično šutirao sa 18 metara pored stative i savladao Manuela Nojera.Samo tri minuta kasnije, Mesi je primio loptu na 20 metara od gola, lako prošao pored Žeroma Boatenga i lobovao Nojera za veliku prednost katalonskog kluba.Barselona je konačan rezultat postavila u četvrtom minutu nadoknade, kada je arbitar Nikola Ricoli pustio prednost nakon prekršaja Bastijana Švajnštajgera, a Mesi je dodao do Nejmara, koji je ostao sam ispred Nojera i lako ga savladao.Revanš će se igrati u utorak od 20.45 u Minhenu.

Barselona - Bajern Minhen 3:0 (Mesi 77, 80, Nejmar 90+4)Odigrano juče: Juventus - Real Madrid 2:1 (revanš 13. maja).

TOK MEČA

22:35 (90+4. minut) - GOOOOLLL!!! Nejmar dokusurio BajernNejmar je izbio sam ispred Nojera i gotovo rutinski poslao loptu u mrežu!

22:22 (80. minut) - GOOOOLLL!!! Lionel Mesi duplirao vođstvo BarseloneŠta je uradio Lionel Mesi odbrani Bajerna u 80. minutu. Predriblao je Boatenga, a zatim lobovao golmana Nojera za 2:0.

22:19 (77. minut) - GOOOOLLL!!! Lionel Mesi donosi Barseloni vođstvo!Magija Lionela Mesija! Njegova 100. utakmica u evrokupovima i njegov 77. pogodak u Evrokupovima. Primio je loptu na ivici šestaesterca od Danija Alvesa, raspalio po lopti u bliži ugao Nojera i doneo neopisivu radost Špancima.

22:14 (72. minut) - Prvi šut u okvir gola fudbalera BajernaTijago Alkantara je u 72. minutu uputio prvi šut svoje ekipe u okvir gola Barselone. Doduše, i taj šut je bio slabašan pošto je prethodno izblokiran, pa Ter Stegen nije ima previše posla.

22:11 (69. minut) - Nejmar dobio žuti kartonTreći fudbaler Barselone koji je upisan u beležnicu Ricolija. Nejmar je faulirao Milera.

22:08 (66. minut) - Žuti karton za PikeaDrugi žuti karton za fudbalere Barselone. Posle Danija Alvesa upisan je i Pike, i to zbog prekršaja nad Levandovskim.

22:06 (64. minut) - Nejmar šutira preko gola sa desetak metaraNova akcija Barselone, Rakitić je dodao loptu do Nejmara koji je iskosa sa desetak metara šutirao, ali visoko preko gola golmana Nojera.

22:03 (61. minut) - Neverovatni Nojer upisao još jednu intervencijuGolman Bajerna briljira na ovom meču. U 61. minutu Rafinja je zakasnio da izleti u pokušaju da se napravi ofsajd zamka, Mesi je krenuo ka lopti, ali je Nojer izleteo daleko van svog gola i intervenisao u bekovskom stilu.

21:58 (56. minut) - Žuti karton za BernataJoš jedan defanzivac Bajerna upisan je u beležnicu Ricotija. Bernat je faulirao Mesija prethodno.

21:54 (52. minut) - Žuti karton za BenatijuDefanzivac Bajerna zaradio je javnu opomenu zbog prekršaja nad Inijestom.

21:48 (46. minut) - Žuti karton za Danija AlvesaOpasan napad Bajerna zaustavljen je prekršajem Danija Alvesa. Brazilac je na ivici šesnaesterca rukom zaustavio Roberta Levandovskog i zaradio žuti karton.

21:31 (45. minut) - KRAJ PRVOG POLUVREMENABarselona je propustila četiri kolosalne šanse, Bajern jednu. Ipak, na poluvremenu bez golova.

21:24 (39. minut) - Nova odbrana NojeraJoš jedna velika prilika za Barselonu. Dani Alveš je u padu šutirao sa nekoliko metara, a Manuel Nojer upisao još jednu sjajnu intervenciju.

21:15 (30. minut) - Alkandara u prilici za Bajern

21:02 (18. minut) - Levandovski propustio prvu priliku za BavarceSjajan napad Bajerna, Miler je sa desne strane centrirao po zemlji, a Levandovski sa nekoliko metara nije uspeo da je ugura u mrežu.

20:59 (15. minut) - Još jedna fantastična šansa za BarselonuDomaći tim je izveo još jedan odličan napad, Suarez je prošao po desnoj strani, zavrnuo je u sredinu gde je bio Nejmar, ali njegov šut sa svega 3-4 metra Rafinja skreće u korner.

20:56 (12. minut) - Suarez promašio neverovatnu prilikuBarselona je lako mogla do vođstva u 12. minutu. Suarez je izbio sam ispred golmana Bavaraca Nojera, ali je iz duela jedan na jedan kao pobednik izašao najbolji golman sveta.

20:49 (5. minut) - Sumnjiva situacija u šesnaestercu BajernaBarselona je izvela prvi ozbiljniji napad ka golu gostiju. U duelu su se našli Suarez i Boateng, Urugvajac je tražio jedanaesterac, ali je glavni sudija meča Italijan Nikola Ricoli odmahnuo rukom.

20:45 (1. minut) - Početni udarac izveli su fudbaleri Bajerna

20:44 - Koreografija navijača Barselone

20:42 - Spektakularna atmosfera na stadionu u Barseloni

20:09 - Navijači Bajerna napravili su korteo do stadiona Nou Kamp

http://www.youtube.com/watch?v=GTnACJRyyks

19:54 - Stadion Nou Kamp polako se puni

19:37 - Barselona u najjačem sastavuBARSELONA: Ter Stegen - Alveš, Alba, Pike, Maskerano - Buskets, Inijesta, Rakitić - Suarez, Nejmar, Mesi.

19:33 - Poznat sastav BajernaBAJERN: Nojer - Rafinja, Benatija, Boateng, Bernat - Čabi Alonso, Švajnštajger - Lam, Tijago - Miler, Levandovski. Trener: Pep Gvardiola.

19:31 - Dolazak fudbalera Barselone na stadion

19:25 - Gvardiola u centru pažnjeIako će na terenu na obe strajati vrhunski fudbaleri veliki deo pažnje odlazi u pravcu trenera Bajerna Pepa Gvardiole. Gvardiola je bivši trener Barselone i biće zanimljivo videti kako će ga dočekati publika na Nou Kampu. Španski stručnjak pri tom iza sebe ima zavidnu statistiku.

19:22 - Bivši selektor rukometaša Srbije s nestrpljenjem očekuje duel

19:15 - Bajern će imati veliku podršku u Barseloni, očekuje se nekoliko hiljada navijača iz Nemačke

19:10 -Barselona želi osmo finale, Bajern 11. finale

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track