(VIDEO) OSVOJILI ČAIR POSLE 14 GODINA: Crveno-beli savladali Radnički za 15. uzastopnu pobedu
Foto: Crvenazvezdafk.com

Zvezda izjednačila rekord

(VIDEO) OSVOJILI ČAIR POSLE 14 GODINA: Crveno-beli savladali Radnički za 15. uzastopnu pobedu

Fudbal -
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički u Nišu 2:1 (0:0) u derbiju 18. kola srpske Superlige.
1 / 5 Foto: Crvenazvezdafk.com

Lider je poveo evrogolom Aleksandra Kataija u 54. minutu, domaćin je izjednačio preko kapitena Aleksandra Jovanovića deset minuta kasnije, a Delije je do delirijuma doveo Luis Ibanjez pogotkom u 84. minutu.

Crvena zvezda je ostvarila 15. uzastopnu prvenstvenu pobedu čime je izjednačila klupski rekord postavljen u vreme dok je trener bio Slaviša Stojanović. Zanimljivo, serija tima Miodraga Grofa Božovića počela je upravo posle remija u Nišu sa Radničkim u trećem kolu ovosezonske Superlige.

Zvezda je večeras osvojila "Čair" prvi put posle 14 godina. Prethodni trijumf na gostovanju "Realu s Nišave" ostvarila je 2001. godine!

Ujedno, ovo je Radničkom tek drugi poraz na domaćem terenu u 2015. godini, jer ga je na "Čairu" prethodno savladao samo Borac, i to nedavno.

Derbi 18. kola je u potpunosti opravdao očekivanja. Viđena je borba spuštenih gardova. Utakmica je sve vreme imala visok ritam, a utisak o sjajnoj predstavi samo su dodatno pojačavali navijači koji su stvarali odličnu atmosferu.

"U svakom slučaju ovo je najteža pobeda u ovoj seriji od 15 utakmica. Radnički je organizovana ekipa, primila je najmanje golova, a teren nije bio dobar, morala je igra da se preskače. Zadovoljan sam kako su se moji igrači borili", bio je prvi komentar trenera Crvene zvezde Miodraga Božovića posle meča za TV Arenu sport.

Šef struke Radničkog Milan Rastavac priznao je da je trijumf gostiju zaslužen.

"Pružili smo onoliko koliko možemo u ovom momentu. Šteta zbog greške kod drugog gola, ali Zvezda je bila bolja upravo za tu nijansu".

Sastavi:

Trener Zvezde Miodrag Božović spremio je iznenađenje - na klupi je ostao Ugo Vijeira, a u vođu navale promovisao je Predraga Sikimića.

Radnički (N): A.S. Jovanović – Petrović, R. Bulatović, Lakić Pešić, D. Bulatović – Tomić, Marjanović, Đuričković (od 80. Krstić), A. Jovanović, Zemljanuhin (od 75. Apostolović) – Ašćerić.

Crvena zvezda: Kahriman – Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez – Donald, Grujić – Srnić (od 82. Jović), Katai, Matos (od 69. Vieira) – Sikimić.

TOK MEČA:

Kraj sjajnog derbija - 1:2.

90+3. minut - Dobar pokušaj Vieire, odbranio je Jovanović.

84. minut - 1:2 - Luis Ibanjez! Argentinac je promešao odbranu Radničkog i matirao golmana Aleksandra Jovanovića.

82. minut - Za ofanzivu Zvezde u poslednjih desetak minuta - Jović umesto Srnića.

80. minut - Druga izmena u Radničkom - Krstić umesto Đuričkovića.

77. minut - U beležnici sudije Glođovića našao se i domaći igrač Petrović.

75. minut - Apostolović je u domaćoj ekipi zamenio Zemljanuhina.

71. minut - Zemljanuhin je dobio žuiti karton zbog faula nad Ibanjezom.

69. minut - Reagovao je Grof Božović i pojačao napad. Izveo je Matosa, a uveo Vieiru.

64. minut - 1:1 - Aleksandar Jovanović je strelac! Samo deset minuta posle vođstva Zvezde, Radnički je izjednačio. Kapiten Nišlija je izbegao ofsajd zamku, našao se sam pred Kahrimanom i onda ga lobovao.

57. minut - Poništen gol Zvezdi! Sudija Vlado Glođović nije priznao gol Luisa Ibanjeza verujući da je Argentinac prilikom prijema lopte igrao rukom.

54. minut - 0:1 - STRELAC Katai! Evrogol najboljeg strelca Superlige. Katai je opalio sa 25 metara - neodbranjivo! Ovo je 11. prvenstveni pogodak Kataia ove sezone.

53. minut - Evo odgovora Meraklija. I domaći navijači su napravili bakljadu.

51. minut - Bulatović, koji je u 12. minutu pogodio prečku, ponovo je oprobao šut iz daljine. Kahriman nije imao problema da ukroti loptu.

46. minut - Sjajna koreografija navijača Crvene zvezde! Napravili su i bakljadu. Sve u čast Marka Ivkovića Jagode, navijača Zvezde ubijenog pre godinu dana u Istanbulu.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Nije bilo izmena u sastavima.

Kraj prvog poluvremena - 0:0

45+1. minut - Šansa za Radnički. Lakić Pešić je šutirao glavom posle kornera sa leve strane, ali je Kahriman odlično intervenisao.

44. minut - Vukašin Jovanović je sa dve ruke povukao Ašćerića, pa je Zvezdin defanzivac dobio žuti karton.

43. minut - Uzbuđenje pred domaćim golom. Katai je centrirao sa leve strane, ali Ibanjez nije stigao loptu, a da jeste, bio bi to zicer.

40. minut - Požuteo je i Donald, takođe zbog faula. U žutim kartonima sada je 1:1.

39. minut - Tomić je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Matosom.

31. minut - Prvi šut gostiju u okvir gola. Tukao je Matos sa 17 metara, ali je golman domaćih Jovanović bio siguran.

27. minut - Osim što se u 12. minutu zatresla prečka gostujućeg gola, šansi nema. Međutim, i dalje se igra u jakom ritmu, vodi se velika borba...

24. minut - Na tribinama je oko 8.000 gledalaca.

12. minut - PREČKA! Bulatović je opalio projektil sa 20-ak metara, golman Kahriman nije mogao da zaustavi let lopte, ali je ona završila na prečki.

11. minut - Prvi šut na utakmici. Petković je pucao neprecizno.

9. minut - "Napred Zvezdo daj gol", odjekuje Čairom. Gosti imaju izuzetno veliku podršku s tribina. U Nišu se i po atmosferi na stadionu može videti da je zaista reč o derbiju.

8. minut - Šansi i dalje nema, ali tempo meča je izuzetno jak.

Pogledajte korteo navijača Zvezde. Delije su na utakmicu došle u pratnji policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track