(VIDEO) ŠOU ŽIVKOVIĆA: Partizan savladao Spartak za pobedu u gostima posle dva meseca
Foto: Printskrin

Gol iz slobodnjaka

(VIDEO) ŠOU ŽIVKOVIĆA: Partizan savladao Spartak za pobedu u gostima posle dva meseca

Fudbal -
Crno-beli sjajnim golom mladog napadača odneo sva tri boda iz Subotice.
1 / 4 Foto: Partizan.rs

Tamo gde je stao u Alkmaru Andrija Živković je nastavio u Subotici. Sjajnim golom iz slobodnog udarca u 51. minutu mladi napadač postigao je jedini gol na utakmici 19. kola Super lige Srbije i doneo Partizanu prvu pobedu u gostima posle dva meseca.

Poslednji put crno-beli su osvojili sva tri boda u gostima protiv Voždovca 25. septembra.

Partizan je ovom pobedom skočio na četvrto mesto sa 32 boda, dok je Spartak ostao na začelju sa 13 bodova.

Partizan u narednom kolu dočekuje Vojvodinu, dok Spartak putuje u Jagodinu.

U ne previše interesantnoj utakmici na teškom terenu u Subotici, Partizan je uspeo da zabeleži važan trijumf koji im vraća samopozdanje. Akuelni šampion Srbije možda je mogao ubedljivije da slavi, ali se golman Spartaka Budimir Janošević istakao posle pokušaja Živkovića, Marka Jevtovića i Valerija Božinova, dok na drugoj strani domaći sastav nije uspeo ozbiljnije da pripreti.

Ekipa Ljubinka Drulovića iza sebe je ostavila seriju loših rezultata i posle pobeda nad Novim Pazarom, a posebno u Alkmaru protiv AZ u Ligi Evrope, nagovestila znatno bolja izdanja u nastavku sezone.

Drulović: Važna pobeda, pružaćemo još bolje partije

Trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović posle pobede nad Spartakom (1:0) u Superligi pohvalio je igru svog tima u odbrani.

"U poslednje vreme dosta smo radili na odbrani jer smo primali mnogo golova, što ne sme da se dešava Partizanu. Sveli smo na greške na minumum i bili koncentrisani svih 90 minuta. Spartak je uspeo samo u poslednjem sekundu da nam zapreti. Ostvarili smo važnu pobedu, znali smo da će biti teško, posebno nakon utakmice u Ligi Evrope", rekao je Drulović posle meča.

Partizan je slavio golom Andrije Živkovića u 50. minutu iz slobodnog udarca, a Drulović smatra da je njegov tim zasluženo došao do trijumfa.

"Spartak je bio maksimalno motivisan, ali smo mi imali bolje šanse i zasluženo došli do tri boda. Zadovoljan sam kako moji igrači rade i verujem da će u nastavku sezone biti još bolji".

Trener Spartaka Andrej Černišov rekao je da nije zadovoljan izdanjem njegove ekipe u fazi napada.

"U odbrani je sve bilo dobro, ali u napadu je bilo potrebno više individalnog kvaliteta, majstorstva, a toga trenutno nema. Ono što mogu da kažem da je danas igrao jedan od favorita prvenstva protiv poslednje ekipe u ligi, ali tako nije izgledalo na terenu. Moji igrači su se borili", rekao je ruski stručnjak za "Arenasport".

Rezultati i strelci 19. kola Superlige: Spartak - Partizan 0:1 (Živković 50) Juče: Crvena zvezda - Voždovac 2:0 (Popović autogol 86, Vijeira 90+4) Borac - Radnik 4:2 (Vujaklija 2, Knežević 73, 82, 88. - Stojanović 6, Arsić 75) OFK Beograd - Ccukarički 0:3 (Mirosavljević 18, Janković 43, Pavlović 52) Rad - Javor 1:1 (Veselinović 7. - Dražić 37) Novi Pazar - Jagodina (odloženo zbog snega) Vojvodina - Mladost 3:0 (Babić 18, Ivanić 51, Stanisavljević 83)

Tabela: Crvena zvezda 53 boda, Čukarički 35, Borac 34, Partizan 32, Radnički Niš 31, Vojvodina 28, Javor 27, Mladost Lučani 24, Voždovac 22, Radnik 21, Novi Pazar 20, OFK Beograd 18, Metalac 18, Jagodina 15, Rad 15, Spartak 9 (-4).

TOK MEČA

Spartak je trenutno na začelju tabele sa 13 bodova, dva manje od Jagodine i Rada. Partizan je trenutno peti sa 29 bodova, dva manje od četvrtoplasiranog Radničkog iz Niša.

Subotičani se nalaze u krizi, jer su u prethodnih deset prvenstvenih mečeva bez pobede, sa samo četiri osvojena boda i šest poraza. U poslednje dve utakmice protiv Javora i Mladosti odigrali su bez golova.

I Partizan se dugo nalazi u rezultatskoj krizi, kada je u pitanju domaće prvenstvo. Doduše, crno-beli su u prošlom kolu slavili nad Novim Pazarom 3:0, a potom je usledio i triumf u Holandiji nad AZ Alkmarom 2:1.

Partizan je u poslednjih deset prvenstvenih mečeva ostvario samo tri pobede (Novi Pazar, Javor i Voždovac), uz četiri remija (Radnički Niš, Radnik, Mladost i Jagodina) i tri poraza (Crvena zvezda, Čukarički, Metalac).

Jasno je da najveći problem leži u odbrani, jer je neverovatan podatak da su crno-beli ove sezone primili veći broj golova (24) nego predstojeći rival, poslednjeplasirani Spartak (23).

Dva tima su se sastala i na početku tekuće sezone, a Partizan je na stadionu u Humskoj slavio rezultatom 2:1(1:1). Strelci za crno-bele bili su Božinov i Lukić, dok je jedini pogodak za ''golubove'' postigao iskusni Vladimir Torbica.

SPARTAK - PARTIZAN 0:1 (0:0)

Gradski stadionSudija: Danlo Grujić (Niš)

SPARTAK: Janošević - Farkaš, Kovačević, Antonić, Milošević - Jočić, Tumbasević - Ilić, Torbica, Jondić - Ivanović. Rezerve: Mirković, Eke, Jokić, Mrkela, Bogunović, Makarić, Božović. Trener: Andrej Černišov.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Bandalovski, Ćirković, Leković - Jevtović, Brašanac - A. Živković, Saša Ilić, Ninković - Božinov. Rezerve: Ž. Živković, Petrović, Oumaru, Fabrisio, Lukić, Šaponjić, Trujić. Trener: Ljubinko Drulović.

PRVO POLUVREME

Partizan je prvi pripretio, Ninković je posle kornera šutirao iskosa sa desne strane sa desetak metara, ali je njegov šut po zemlji završio u rukama golmana Janoševića.

Nesvakidašnja situacija ispod severne tribine, gde se nalaze najvatrenije pristalice Spartaka. Očigledno je nekom navijaču domaće ekipe pozlilo, pa je morala da interveniše i hitna pomoć. Igrao se 11. minut.

Brašanac je u 13. minutu pokušao, ali bez uspeha. Crno-beli imaju više od igre u ovom delu utakmice.

Najatraktivniji potez na utakmici viđen je u 19. minutu kada je Andrija Živković pokušao makazicama.

Prvu šansu na utakmici Spartak je propustio u 25. minutu. Tumbasović je sa desne strane ušao u šesnaesterac, šutirao, ali je lopta proletela pored leve stative gola Kljajića.

Branimir Jočić je u 38. minutu dobio žuti karton posle oštrog starta nad Andrijom Živkovićem. Defanzivac Spartaka je prvi upisani igrač na ovom meču.

Tvrd meč, disciplinovana odbrana Spartaka nije ostavila puno prostora napadu Partizana.

DRUGO POLUVREME

Izmena u ekipi Spartaka na startu drugog poluvremena. Umesto Ivanovića u špicu napada Subotičana igraće Andrej Mrkela.

GOOL! Partizan od 51. minuta vodi u Subotici golom Andrije Živkovića. Mlada zvezda crno-belih izvela je slobodan udarac sa oko 20 metara, toliko precizno da se golman Spartaka Janošević nije ni pomerio.

Izmena u Spartaku, umesto Tumbasevića u igri je Makarić. Vezni igrač umesto veznog igrača.

Veliku priliku za Partizan propustio je Jevtović u 60. minutu. Vezni fudbaler crno-belih šutirao je glavom sa svega tri metra, ali je Janošević odbranio ovaj udarac.

Prvu izmenu na utakmici trener Partizana Ljubinko Drulović izvršio je u 62. minutu. Umesto Valerija Božinova u igri je Ivan Šaponjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track