(VIDEO) CRNO-BELI 300 MINUTA BEZ GOLA: Očajni Partizan kiksnuo i u Superligi, Bačka mu uzela bod
Foto: Partizan.rs

Uspeh debitanta

(VIDEO) CRNO-BELI 300 MINUTA BEZ GOLA: Očajni Partizan kiksnuo i u Superligi, Bačka mu uzela bod

Fudbal -

Fudbaleri Bačke i Partizana odigrali su bez golova meč prvog kola Superlige Srbije na novosadskom "Karađorđu".

1 / 2 Foto: Partizan.rs

Debitant u eliti je odoleo pretendentu na titulu. Bačka je igrala disciplinovano i organizovano u odbrani i tako ostvarila cilj - ostala je neporažena.

A Partizan ni u trećoj utakmici u sezoni nije postigao gol ili preciznije 300 minuta (kada se uračunaju produžeci u Lubinu). Ekipi trenera Ivana Tomića nije pomoglo ni to što je rival od 80. minuta imao igrača manje, jer je tada isključen Bjeloš, kome je sudija Simović pokazao drugi žuti karton zbog simuliranja.

U prvom poluvremenu Bačka je mogla i do vođstva preko Bjeloša, koji je pogodio prečku, a u tom periodu, kako je kasnije i Tomić ocenio, Partizan je bio katastrofalan - bezidejan, anemičan, bez želje da uđe u borbu...

U nastavku su crno-beli donekle popravili utisak kada su na teren istrčali Saša Ilić i debitant Leonardo (umesto Radovića i Mihajlovića), ali nedovoljno da se slomi otpor rivala, postigne prvi gol u sezoni i pobedi i na taj način makar donekle stavi melem za evropske rane. Ovako, remijem na startu Superlige te rane su samo produbljene.

Utakmica je igrana na "Karađorđu", jer stadion u Bačkoj Palanci nema reflektore, pa Bačka kao domaćin igra u Novom Sadu. U drugom kolu Superlige Partizan će igrati protiv Napretka u Kruševcu, a Bačka gostuje Vojvodini upravo na stadionu "Karađorđe".

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

TOK MEČA:

KRAJ - 0:0!

87. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Milenković je glavom pogodio spoljnji deo mreže iako je gol bio prazan, ali mladi štoper je bio previše iskosa.

83. minut - Sa tribina se čuje: "Odlazi Tomiću" i "Uprava napolje".

80. minut - CRVENI KARTON! Bačka će u nastavku igrati bez isključenog Bjeloša, kome je Simović pokazao drugi žuti karton zbog simuliranja.

77. minut - Kako vreme odmiče Partizan sve jače pritiska Bačku.

74. minut - Božinov, koga je Tomić kaznio i nije ga vodio u Poljsku, sada je dobio šansu umesto Đuričkovića.

70. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Brašanac je imao zicer, a Manojlović je odbranio! Priliku Brašancu sjajnim pasom napravio je Leonardo.

55. minut - Partizan je daleko agresivniji u drugom poluvremena, ali za sada to mu nije donelo ni šansu, a kamoli gol.

49. minut - Fudbaler Bačke Ilić faulirao je Brašanca negde oko linije šesnaesterca, a sudija Simović dosudio je prekršaj van kaznenog prostora iako su crno-beli smatrali da je bio penal. Leonardo je izveo "slobodnjak" i pogodio je "živi zid".

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Tomić je izvršio dve izmene, uveo je Sašu Ilića i debitanta Leonarda umesto Radovića i Mihajlovića.

Kraj prvog poluvremena - 0:0! Crno-beli su bili očajni u prvih 45 minuta, dok u Bačkoj mogu da žale što pokušaj Bjeloša nije završio u mreži Partizana, već na prečki. Gosti su pre odlaska u svlačionicu morali pred svoje navijače na raport.

44. minut - Đuričković je izveo slobodan udarac - preko gola.

40. minut - Navijači Partizana traže da u igri vide Sašu Ilića, koji se već zagreva. Ta želja je i normalna s obzirom da crno-beli imaju velikih problema u organizaciji igre.

31. minut - PRVA ŠANSA za PARTIZAN! Posle kornera Đurđić je vratio loptu pred gol, Radović je u padu pokušao da sa tri, četiri metra savlada Manojlovića, koji je, međutim, ušao u šut fudbaleru Partizana i otklonio opasnost.

26. minut - Ponovo preti Bačka. Pogrešio je Brašanac, a Trivunović je to iskoristio da šutem iz daljine testira budnost Šaranova, koji je bio siguran.

24. minut - O igri crno-belih najbolje govore reči Grobara, koji skandiraju: "Igrajte fudbal"...

19. minut - Prvi put je Partizan kako-tako zapretio. Brašanac je s levog krila poslao loptu pred gol pokušavajući da nađe Đurđića, ali je na vreme intervenisao golman Manojlović.

15. minut - Domaćin je opasniji... Partizan igra rastrzano.

9. minut - PREČKA! Okvir Partizanovog gola uzdrmao je Bjeloš! Centrirao je Pajić.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

3. minut - Prvi korner na meču imala je Bačka.

2. minut - Grobari od starta glasno bodre crno-bele, a repertoar su počeli na uobičajeni način: "Hoćemo pobedu"...

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI:

Trener Partizana Ivan Tomić napravio je samo jednu promenu u odnosu na tim koji je igrao mečeve sa Zaglebjem - umesto Jankovića ukazao je šansu takođe novajliji Đuričkoviću. Na klupi je i Brazilac Leonardo, koji još nije debitovao za crno-bele.

BAČKA: Manojlović, Smiljanić, Josimov, Ilić, Klisura, Rogač, Bajić, Bjeloš, Galić, Trivunović, Mojsilović.

PARTIZAN: Šaranov, Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac, Everton, Brašanac, Đuričković, Radović, Mihajlović, Đurđić.

Sudija: Novak Simović (Lovćenac).

19:59 - Đurđić sa čalmomNapadač Partizana Nikola Đurđić i danas igra sa čalmom na glavi zbog povrede zadobijene u Lubinu.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

19:58 - Tomić pred meč: Ne merimo se samo sa Zvezdom"U fudbalu i pobede i porazi moraju da se zaboravljaju. Bolan neuspeh je sigurno ostavio trag na igračima, ali profesionalci moraju da budu tako baždareni da to prebrode", rekao je trener Partizana Ivan Tomić za TV Arena sport neposredno pred početak utakmice sa Bačkom.Osvrnuo se i na kiks Crvene zvezde na startu protiv Napretka (2:2)."Postoje i druge ekipe, ne merimo se samo sa Zvezdom, iako nam ona jeste najveći rival. Izlišno je pričati o prednosti posle prvog kola", dodao je Tomić.

19:53 - Bjeković: Smenio bih Tomića i Ilieva još u PoljskojPosle neuspeha Partizana u Evropi oglasio se i kandidat za predsednika kluba Nenad Bjeković."To je više od neuspeha, mada onaj ko prati Partizan nije iznenađen. Radi se neplanski, ne zna se ko odlučuje. Ne smatram da je u pitanju loša namera, već neznanje i okreće mi se želudac zbog toga", samo je početak Bjekovićevog zanimljivog izlaganja, a celu njegovu priču možete videti OVDE.

19:47 - Zagrevanje

19:45 - Tomić: Ili vatromet ili sahranaTrener Partizana Ivan Tomić u najavi meča sa Bačkom više je govorio o ispadanju iz Lige Evrope."Stvorili su se euforija i optimizam posle prve utakmice i do pre tri dana je sve bilo fantastično. Sada je, nakon jednog promašenog penala, potpuni raspad, potop, ništa ne valja. Pokazalo se da pobede doživljavamo u vidu vatrometa, a poraze kao da je, ne daj Bože, sahrana i potreba za linčom. U sportu tako ne može da se radi, u sportu je neophodno racionalno prilaziti pobedama i porazima", rekao je Tomić.Šta je sve govorio šef Partizanove struke pročitajte OVDE.

19:37 - Trener Bačke: Da pružimo maksimum..."U prvom prvenstvenom kolu očekuje nas izuzetno teška utakmica. Međutim, mi smo u predhodnih godinu dana pravili rezultat i davali svoj maksimum da bi došli do ovakvih utakmica i ovakvog spektakla. Pričati nešto o ekipi Partizana, jednog od najboljih klubova u državi, mislim da je suvišno. Naravno da je u ovom 1. kolu Partizan veliki favorit, ali mi ćemo učiniti sve da probamo da ih poremetimo i da svojim nekim maksimalnim zalaganjem i trudom probamo da prezentujemo sve ovo što smo do sada uradili. Da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat i rezultatsko iznenađenje protiv ekipe Partizana, to ćemo da vidimo posle 90 minuta. Ono što iskreno mogu da kažem je da će moja ekipa i kompletan pogon fudbalskog kluba Bačka dati svoj maksimum na utakmici protiv Partizana", rekao je šef stručnog štaba Bačke Spasoje Jelačić.

19:30 - Bolna eliminacija iz Evrope crno-belihPodsetite se serije penala u kojoj je Zaglebje bilo bolje od Partizana u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track