PRVA POBEDA ŠAMPIONA U SUPERLIGI: Zvezdini rezervisti izbušili Metalac u predigri za Ludogorec
Foto: Nebojša Mandić

Žurka Delija

PRVA POBEDA ŠAMPIONA U SUPERLIGI: Zvezdini rezervisti izbušili Metalac u predigri za Ludogorec

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde lako su pobedili Metalac na stadionu "Rajko Mitić" u utakmici 2. kola Superlige Srbije - 3:1 (2:0).

Aktuelnog šampiona je u vođstvo doveo Brajan Ruiz u 14. minutu, prednost je duplirao Ugo Vijeira u 38, a sve dileme, ako ih je i bilo, otklonio je Marko Poletanović u 68. Ruizu i Poletanoviću, novajlijama u Zvezdinim redovima, bili su to prvenci, a pogodak je mnogo značio i Portugalcu, koji je dugo imao golgeterski post.Konačan rezultat postavio je rezervista Metalca Nemanja Mladenović u 78. minutu.

"Delije" su večeras bile u sjajnom raspoloženju, na "Severu" su napravile žurku.

Bilo kako bilo, Crvena zvezda ima četiri boda posle dva superligaška kola, dok je Metalac ostao na tri, osvojena u prvoj rundi protiv čačanskog Borca.Sve misli crveno-belih i njihovih navijača sada su usmerene na utorak i revanš 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Ludogoreca u Beogradu. Podsetimo, u Bugarskoj je bilo 2:2.U 3. kolu Superlige Zvezda gostuje u Lučanima, a Metalac dočekuje Napredak.

Trener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović je posle večerašnje pobede na konstataciju novinara TV Arena sport da njegov tim mora da primi gol, rekao:

"Tako ispada"...

Grof se nadovezao pričom o utakmici:

"Imali smo dve šanse u prvih šest minuta, nismo ih iskoristili, a onda je Mladost mogla da povede, ali nas je Kahriman spasao. Tako igramo, napadački, raširimo se, pa onda ostavljamo mesta protivniku".

Božović je pohvalio Poletanovića i prokomentarisao čak osam izmene u prvom timu.

"Zato smo i hteli da dovodemo ovoliko igrača, da možemo da se rasteretimo ako budemo igrali na dva fronta", zaključio je Miodrag Božović.

TOK MEČA:

KRAJ - 3:1!

78. minut - GOOOLLL - 3:1 - MLADENOVIĆ! Igrač koji je u igru ušao u drugom poluvremenu smanjio je "minus" Metalca posle greške Lukovića.

76. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Šta je promašio Ruiz posle centaršuta Ristića?!

68. minut - GOOOLLL - 3:0 - POLETANOVIĆ! Zvezdin vezista je osvojio loptu na 40 metara od gola, krenuo napred i sa 20 metara poslao precizan šut. I Poletanoviću je, kao i Ruizu, ovo prvi gol u crveno-belom dresu.

59. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Plavšić je dobio upotrbljiv pas, ali kada se našao pred Belićem, nije uspeo da iskontroliše loptu.

51. minut - Rovčanin je bio neoprezan i povredio Kahrimana. Fudbaler Metalca je dobio žuti karton, a Zvezdin golman je, posle ukazane pomoći, nastavio da igra.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, nema izmena u sastavima.

Kraj prvog poluvremena - 2:0!

38. minut - GOOOLLL - 2:0 - VIJEIRA! Portugalac je precizno gađao sa 15-ak metara i postigao gol posle duže vremena.

34. minut - Atraktivan pokušaj Vijeire, ali neprecizno.

33. minut - Evo uzbuđenja posle duže vremena. Šutirao je Ristić, a golman Belić odbio loptu u korner.

30. minut - U uvodnih 15 minuta utakmica je imala žestok ritam, šanse su se ređale na obe strane. Međutim, posle gola Ruiza igra je sve sporija.

21. minut - Snažan šut Poletanovića - pored gola gostiju.

15. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Vijeira je išao sam ka Beliću, ali je loše primio loptu, pa je golman Metalca uspeo da dođe do nje.

14. minut - GOOOLLL - 1:0 - RUIZ! Kostarikanac je svoj prvenac u dresu Crvene zvezde postigao iz blizine. Pošto se lopta odbila do njega, on je snažno opalio i "probušio" mrežu Metalca.

8. minut - ŠANSA za METALAC! Kaisedo je izašao sam pred Kahrimana, koji je zaustavio šut Ekvadorca, a u nastavku akcije je Stojanović poslao loptu ka golu, međutim, Rendulić je zaustavio njen put ka mreži.

6. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Ponovo Kanga. Ovaj put je bio iskosa od gola, a njegov šut ponovo je odbranio Belić.

4. minut - ŠANSA za ZVEZDU! Kanga je snažno šutirao sa desetak metara, ali je pogodio golmana Belića.

3. minut - ŠANSA za METALAC! Gosti su prvi zapretili. Lopta se odbila do Kaiseda, on je pokušao da je plasira u suprotni ugao kada se našao malo iskosa sa desne strane na 12, 13 metara od gola, ali je to učinio neprecizno.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović napravio je čak osam izmena u timu u odnosu na onaj koji je igrao u Razgradu. U najboljih 11 nema Cvetkovića, Fibela, Ibanjeza, Le Taleka, Donalda, Srnića, Moučea i Kataija.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Luković, Rendulić, Ristić - Poletanović, Kanga, Babunski, Plavšić, Ruiz - Vijeira

METALAC: Belić - Nikodijević, Otašević, Bondarenko, Simović - Panić, Mijić, Stojanović, Rovčanin, Mitrović - Kaisedo.

Utakmicu sudi Nemanja Gajdobranski.

19:57 - U Beogradu je teško vreme za igru, 27 stepeni Celzijusa i velika vlažnost vazduha.

19:54 - Trenutno je na tribinama svega pet, šest hiljada gledalaca.

19:51 - "Objektivno verovatno je svima još u glavi utakmica protiv Ludogoreca, ali treba što pre da je zaboravimo. Teško je pripremati ekipu u jednoj nedelji i za domaće prvenstvo i za evropske utakmice, ali moramo da se navikavamo. Najvažnije nam je da pobedimo Metalac. Već se piše o protivniku u četvrtom kolu, a još ni treće nismo prošli", rekao je u najavi večerašnje utakmice Grof Božović.

19:47 - Crvena zvezda i Metalac su se, počev od 2009, sastali osam puta. Crveno-beli su zabeležili šest pobeda, jednom je trijumfovao Metalac, i to 2010, kada je bilo 2:1, a jednom je bilo nerešeno - prošle sezone u Gornjem Milanovcu nije bilo golova. Poslednji susret imali su u novembru prošle godine, Zvezda je u Beogradu pobedila 2:0.

19:37 - Metalac je uspešno otvorio sezonu. U prvom kolu je u Gornjem Milanovcu savladao čačanski Borac 1:0.

19:30 - Srpski prvak je u Razgradu sa Ludogorecom takođe igrao 2:2. Podsetite se i tih golova.

19:20 - Zvezda je napravila kiks na superligaškoj premijeri, jer je kao domaćin osvojila samo bod protiv Napretka. Uspela da prošlog petka da stigne od 0:2 do 2:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track