(VIDEO) ŠEKSPIROVA DRAMA U LŠ Šmajhel odbranio penal, Lester izbacio Sevilju! Juve rutinski s Portom
Foto: Reuters

Revanši osmine finala Lige šampiona

(VIDEO) ŠEKSPIROVA DRAMA U LŠ Šmajhel odbranio penal, Lester izbacio Sevilju! Juve rutinski s Portom

Fudbal -

Fudbaleri Lestera kao domaćini su savladali Sevilju 2:0 (1:0) u revanšu osmine finala Lige šampiona i plasirali se u četvrtfinale, gde je prošao i Juventus još jednom pobedom nad Portom 1:0 (1:0).

"Lisice" nastavljaju da ispisuju istoriju! Senzacionalni šampion Engleske iz prošle sezone sada je stigao među osam najboljih u Evropi. Pod vođstvom Krega Šekspira, koji je dobio povrenje kluba da vodi ekipu posle otkaza Klaudiju Ranijeriju, Lester je eliminisao favorizovanu Sevilju.

Španci su prvi meč kod kuće dobili 2:1 i propustili da pobede i ubedljivije. A večeras u revanšu na "King pauer" stadionu Lester je zasluženo položio na pleća lošu Sevilju i prošao dalje.

Kapiten Ves Morgan je doveo "lisice" u vođstvo u 27. minutu posle prekida Rijada Mareza, a Mark Olbrajton je povisio na 2:0 u 55, posle očajne intervencije Adila Ramija.

Posao domaćinu bio je olakšan od 74. minuta kada je Samir Nasri napravio glupost, glavom u glavu udario Džejmija Vardija i zbog toga dobio drugi žuti karton.

Uprkos tome, Sevilja je imala najbolju moguću priliku da dođe bar do produžetka - penal! Međutim, golman Kasper Šmajhel je odbranio udarac s bele tačke Stivena N'Zonzija i utabao put Lesteru ka četvrtfinalu.

Inače, Šmajhel je odbranio penal i u Sevilji.

U svakom slučaju, "lisice" nastavljaju da sanjaju...

Foto: AP
Foto: AP

U isto vreme u Torinu Juventus je rutinski obavio posao protiv Porta, koga je kao gost u prvoj utakmici pobedio 2:0.

Večeras je sve bilo rešeno u 42. minutu kada je Maksi Pereira manirom golmana rukama sprečio loptu da uđe u gol. On je dobio crveni karton, a Juventus penal, koji je u gol i pobedu pretvorio Paulo Dibala.

Lester i Juventus u četvrtfinalu pridružili su se Real Madridu, Barseloni, Bajernu i Borusiji Dortmund, dok će preostala dva učesnika biti poznata u sredu uveče posle revanš mečeva Atletiko Madrid - Leverkuzen (4:2) i Monako - Mančester siti (3:5).

Žreb za utakmice četvrtfinala Lige šampiona održaće se u petak u 12.00 u Nionu.

TOK MEČEVA:

KRAJ! U ČETVRTFINALU SU LESTER i JUVENTUS!

88. minut - ŠANSA za LESTER! Opet je Vardi neprecizan.

86. minut - ŠANSA za LESTER! Vardi je glavom šutirao, a Riko odbranio.

83. minut - ISKLJUČEN I TRENER SEVILJE! Sampaoli mora na tribine.

79. minut - ŠMAJHEL ODBRANIO PENAL! Nzonzi je loše izveo najstrožu kaznu, a danski golman je zaustavio njegov šut. Šmajhel je i u prvom meču u Sevilji odbranio penal.

78. minut - PENAL za SEVILJU! Vitolo je poslao loptu preko Šmajhela, koji nije uspeo da se zaustavi, pa je "pokupio" igrača Sevilje.

74. minut - CRVENI KARTON za NASRIJA! Francuz iz Sevilje je glavom u glavu udario Vardija, pa je dobio drugi žuti karton.

73. minut - Preti Sevilja, pucao je Korea, Šmajhel je odbranio.

67. minut - ŠANSA za LESTER! Vardi je šutirao iz odlične pozicije, ali nije dobro zahvatio loptu, pa je ona otišla pored gola.

66. minut - ŠANSA za JUVENTUS! Iguain je šutirao pored gola.

54. minut - GOOOLLL - LESTER - SEVILJA 2:0! OLBRAJTON! Rami je loše reagovao, glavom je želeo da otkloni opasnost, ali je loptu poslao samo do Olbrajtona, koji je imao vremena da se namesti i precizno nacilja.

53. minut - PREČKA! Bomba Eskudera! Igrač Sevilje je uzdrmao gol Lestera.

49. minut - ŠANSA za PORTO! Soareš je izašao sam pred Bufona, ali je šutirao za malo pred gola.

49. minut - UMALO AUTOGOL! Igrač Porta je nespretno reagovao, ali je Kasiljas uspeo da zaustavi loptu da ne pređe gol-liniju.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Dvostruka izmena u Sevilji - Jovetić umesto Sarabije, Marjano umesto Merkada.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

42. minut - GOOOLLL - JUVENTUS - PORTO 1:0! DIBALA iz penala.

41. minut - PENAL I CRVENI KARTON! Fudbaler Porta Maksi Pereira je rukama, poput golmana, zaustavio loptu da ne uđe u gol. Sudija Hategan je pokazao na belu tačku u kaznenom prostoru Porta, a Pereiri put u svlačionicu.

38. minut - Poluprilika za Juventus. Ponovo Mandžukić pokušava glavom, ovaj put posle kornera - pored gola.

27. minut - GOOOLLL - LESTER - SEVILJA 1:0! MORGAN! Posle prekida Mareza sa leve strane kapiten Lestera je sa samo nekoliko metara ubacio loptu u mrežu.

23. minut - Evo prilike za Juventus - na centaršut Kvadrada, Mandžukić je pokušao glavom sa sedam metara, ali je Kasiljas bio siguran.

22. minut - Prošla je četvrtina na obe utakmice, za sada svi igraju oprezno, pa je Nasrijeva prilika iz trećeg minuta jedina do sada.

3. minut - Šansa za Sevilju. Sarabija je sjajno proigrao Nasrija, koji je šutirao u bliži ugao, ali je golman Šmajhel odlično intervenisao.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

2. minut - KASILJAS NOVI REKOREDER!Iker Kasiljas ulazi u istoriju! Golman Porta oborio je rekord Paola Maldinija po broju utakmica na evropskoj sceni. Kasiljasu je ovo 175. nastup, a iza njega su Paulo Maldini sa 174, Ćavi sa 173, Klarens Sedorf sa 163 i Raul 161. Kasiljas je 16 godina bio golman Reala, a od 2015. je u Portu.

1. minut - Utakmice su počele...

SASTAVI:

JUVENTUS: Bufon - Alves, Bonuči, Benatija, Aleks Sandro – Kedira, Markizio - Kvadrado, Dibala, Mandžukić - Iguain.

PORTO: Kasiljas - Maksi Pereira, Markano, Felipe, Lajun - Danilo, Andre Andre, Oliver Tores - Braimi, Andre Silva, Tikinjo Soares.LESTER: Šmajhel - Simpson, Morgan, Hut, Fuhs - Marez, Drinkvoter, Ndidi, Olbrajton - Okazaki, Vardi;

SEVILJA: Riko - Merkado, Pareha, Rami - Sarabija, Ibora, N’Zonzi, Eskudero - Vitolo, Nasri, Ben Jeder.

20:44 - Koreografija navijača Lestera

20:43 - Sve je spremno za početak

20:41 - Lester - Sevilja za istorijuKo god da prođe dalje iz duela Lestera i Sevilje, biće mu to prvo četvrtfinale.

20:35 - Lisice su već ispisale istorije, ali ne žele da se zaustave

Foto: Reuters
Foto: Reuters

20:28 - Iguain je u naletu

20:20 - Zavirite u svlačionice u Torinu

20:18 - Bufon se zagreva

20:15 - Porto će imati veliku podršku na "Juventus areni"

20:11 - "Zmajevi" su se već smestili

20:01 - Jedini par osmine finala u kome se sastaju bivši šampioni Evrope je Juventus - Porto. Oba kluba su po dva puta bila najbolja na kontinentu. "Stara dama" se na krov Evrope pela 1985. i 1996, a "zmajevi" iz Porta 1987. i 2004.

19:54 - Pobedu Juventusu u Portu doneli su rezervisti Marko Pjaca i Dani Alveš golovima u 72. i 74. minutu.

19:50 - Sevilja je protiv Lestera vodila 2:0 pogocima Koree u 14. minutu iz penala i u 62, a Džejmi Vardi je u 73. minutu postigao gol vredan realne nade da "lisice" mogu do četvrtfinala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track