VANZEMALJCI: Barselona najbolja u svemiru!
Foto: Reuters

Mesi i drugovi kao da su sa druge planete

VANZEMALJCI: Barselona najbolja u svemiru!

Fudbal -
Katalonci u dva jaka meča protiv Reala i Rome postigli čak 10 golova i tako pokazali da su trenutno bez premca u svetskom fudbalu

Fudbaleri Barselone nastavljaju istorijskim rešetanjem protivničkih mreža. Posle ubedljive pobede nad Realom (4:0) u „el klasiku“, na red je došla i Roma, koja je sa Kamp noua ispraćena sa šest golova u 5. kolu Lige šampiona.Barsina prepoznatljiva igra tiki-taka u poslednja dva meča dovela je do ludila protivničke igrače koji nisu znali šta ih je snašlo na terenu.Srpski trener Radomir Antić, koji je svojevremeno bio na klupi Barselone, rekao je za Kurir da je sjajna atmosfera u timu ključ za uspeh.

Nisu samo golovi važni

- Pa vidite da oni uživaju na terenu i da se na njihovim licima vidi osmeh. Za rezultat je najvažniji pozitivan duh, a to sigurno ne nedostaje kod igrača Barselone. Moj moto u fudbalu je: nije važno koliko imaš dobre fudbalere, već kakva je atmosfera među njima - kazao je Antić i dodao:- Naravno, svi se dive golovima, ali ima stvari koji se ne vide na terenu, a bitne su za rezultat. Kod njih sve funkcioniše perfektno, protiv Reala jedan od ključnih bio je Inijesta, a protiv Rome nije ni igrao. To vam dovoljno govori da tamo svaki igrač ima svoju ulogu. Mesi je takođe lep primer, dobio je žuti karton zbog borbenosti iako je utakmica već bila odlučena.Trener Katalonaca Luis Enrike nije krio zadovoljstvo što su u dva meča protiv najboljih timova Evrope postigli čak 10 pogodaka.- Magija još traje, ali isto tako mislim da možemo napredovati u igri. Znamo da imamo neke nedostatke u odbrani, moramo da budemo agresivniji i radićemo na tome. Raduje me što smo i dalje najbolji tim u Evropi. Drago mi je što je trio Mesi, Suarez, Nejmar ponovo na terenu i što sarađuje kao što je uvek radio - poručio je Enrike.

Mesi: Igramo se

Lionel Mesi je u meču protiv Rome prvi put zaigrao za Barselonu posle dva meseca pauze zbog povrede i postigao dva gola, što je oduševilo sve na Kamp nouu.- Osećam se dobro. Normalno je da u početku imate strah, ali on je prošao za nekoliko minuta i sve sam posle toga zaboravio. Bitno je da pobeđujemo, a još je važnije da se svi zabavljamo na terenu - istakao je Mesi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track