VEČITI ISPUNILI SVE KRITERIJUME: Partizan i Crvena zvezda dobili evro licencu!
Foto: Dado Đilas

FSS saopštio

VEČITI ISPUNILI SVE KRITERIJUME: Partizan i Crvena zvezda dobili evro licencu!

Fudbal -

Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije izdala je šest licenci za evropska takmičenja u sledećoj sezoni, a nju su dobili Crvena zvezda, Partizan, Napredak, Javor, Voždovac i Čukarički, saopšteno je danas.

FSS je naveo da je uz ovih šest klubova i Metalac iz Gornjeg Milanovca ispunio uslove za takmičenje u Super ligi.

Komisija za licenciranje FSS je prvostepeni organ u postupku licenciranja, a FSS je naveo da od uvodjenja ovog sistema nikad nije bio ovako uspešan, čak i u drugostepenom postupku.

"Očigledno da su klubovi ozbiljno pristupili postupku licenciranja i da su prevazidjeni brojni problemi iz prošlosti. Takodje, sve ovo potvrdjuje i veoma posvećen rad celokupne administracije za licenciranje koja je u pružila svu neophodnu pomoć klubovima kad god je to bilo potrebno", navodi se u saopštenju FSS.

Komisija je na osnovu izveštaja eksperata, razmatrala dokaze u vezi sa sportskim, infrastrukturnim, personalno-administrativnim, pravnim i finansijskim kriterijumima.

"Pomenuti klubovi su apsolutno zadovoljili sve kriterijume", navodi se u saopštenju.

Komisiji je stiglo 11 prijava za UEFA takmičenja, i 19 za Super ligu. Klubovi koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da dobiju licencu za UEFA takmičenja i takmičenje u Super ligi Srbije u sledećoj sezoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track