VEČITI NA UDARU ZBOG SAOPŠTENJA: Zajedniča Superligaša preti kaznama Zvezdi i Partizanu
Foto: Fonet

Negativno utiču na ugled lige

VEČITI NA UDARU ZBOG SAOPŠTENJA: Zajedniča Superligaša preti kaznama Zvezdi i Partizanu

Fudbal -
U saopštenju se dodaje i da će rukovodstvo lige ukoliko se takvi postupci ponove, biti prinuđeno da traži sprovođenje odredbi Disciplinskog pravilnika FSS

BEOGRAD - Predsednik Zajednice superligaša, Zoran Šćepanović i direktor Super lige, Vladimir Bulatović upozorili su danas predstavnike Crvene zvezde i Partizana na kršenje etičkog kodeksa i najavili kazne ukoliko se međusobne optužbe i rat saopštenjima ta dva kluba nastavi.

"Predsednik i direktor lige upozorili su predstavnike Crvene zvezde i Partizana na kršenje etičkih kodeksa i normi sportskog ponašanja zbog međusobnih optužbi i razmene saopštenja", navodi se u saopštenju izdatom nakon sednice Izvršnog odbora Zajednice fudbalskih klubova Super lige Srbije.

U saopštenju se dodaje i da će rukovodstvo lige ukoliko se takvi postupci ponove, biti prinuđeno da traži sprovođenje odredbi Disciplinskog pravilnika FSS i da kazni Zvezdu i Partizan "zbog negativnog uticaja na ugled Superlige Srbije".

Zvezda i Partizan su ove nedelje "ratovali" saopštenjima, a povod je bio gol koji je Andrija Živković postigao na meču crno-belih i OFK Beograda.

Današnjoj sednici Izvršnog odbora nisu prisustvovali predstavnici Radničkog iz Niša, Radničkog iz Kragujevca i Borca, pa je zaključeno da će ubuduće klubovi koji ne prisustvuju sednicama biti novčano kažnjeni i da će im biti umanjene naknade koje ostvaruju preko Zajednice Super lige.

Saopšteno je, takođe, da je produžen ugovor sa televizijom Arena sport, koja će i u naredne tri godine imati pravo prenosa utakmica Super lige Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track