VEČITI, UČITE: Dinamo opet u Ligi šampiona, već zaradio 76 miliona evra
Foto: Profimedia

Au, čoveče

VEČITI, UČITE: Dinamo opet u Ligi šampiona, već zaradio 76 miliona evra

Fudbal -

Klub iz Zagreba samo ovog leta inkasirao 76 miliona evra od transfera i evroutakmica, dok su svi srpski klubovi zajedno zaradili jedva 10 miliona evra

Pobedom nad ekipom Red bul Salcburga (2:1) fudbaleri Dinamo Zagreba su peti put u klupskoj istoriji uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona, čime su zaradu ovog leta povećali na neverovatnih 70 miliona evra.Od te sume, nešto manje od 60 miliona, obezbeđeno je od prodaje igrača, a preostalih 16 miliona je zarađeno na osnovu plasmana u elitno evropsko takmičenje.

Ovakvim poslovnim potezima Zagrepčani nisu postali najprofitabilniji hrvatski klub, već su zadali domaći zadatak svim klubovima iz nekadašnje SFR Jugoslavije. Odnosno, „modri“ su zaradili više novca nego svi klubovi bivše zajedničke države zajedno!

Primera radi, prema specijalizovanim sajtovima koji se bave transferima igrača, klubovi iz Superlige Srbije zajedno su zaradili oko 10 miliona evra, što je sedam i po puta manje od Dinama. Ukoliko se sabere novac od prodaje igrača klubova iz Hrvatske, Slovenije, BIH, Crne Gore i Makedonije, dolazi se do podatka da su svi oni zajedno inkasirali nešto više od 25 miliona evra, a to je opet samo trećina onoga što je prihodovao klub s Maksimira.

I ne samo to, ne treba zaboraviti da svaki nerešeni ishod u Ligi šampiona donosi 500.000 evra, svaka pobeda duplo toliko, a nekoliko miliona evra će na račun Dinama leći i od prodaje TV prava.

ZARADE OD TRANSFERA OVOG LETA PARTIZAN oko 3.000.000 evra ČUKARIČKI oko 3.000.0000 evra ZVEZDA oko 2.000.000 evra VOJVODINA oko 1.500.000 OSTALI 500.000 evra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track