VIDEO Za koga su navijali balkanski političari: Tito, Sloba, Đinđić, Tadić, Vučić voleli su ove boje
Foto: Beta, Kurir, Profimedia

Strastveni navijači

VIDEO Za koga su navijali balkanski političari: Tito, Sloba, Đinđić, Tadić, Vučić voleli su ove boje

Fudbal -

Pitate se za koga su navijali Tito, Stipe Mesić, Franjo Tuđman, Slobodan Milošević, Alija Izetbegović, Vojislav Šešelj, Ivica Račan, Zoran Đinđić, Aleksandar Vučić, Bakir Izetbegović Milorad Dodik i ostali političari starog ili novog saziva.

Najveći državnik s ovih prostora Josip Broz - Tito voleo je fudbal, a iako se pretpostavlja da mu je Hajduk iz Splita srcu najdraži, Tito se divio Partizanu.

Slobodan Milošević je navijao za Zvezdu, a zvezdaš je bio i Zoran Đinđić. Crveno-bele boje gotive Aleksandar Vučić, Čedomir Jovanović, Vuk Drašković, Vojislav Koštunica, Vojislav Šešelj. Šešelj je za vreme godina provedenih u Sarajevu navijao za Željezničar.

Na strani crno-belih su Tomislav Nikolić, Boris Tadić, Ivica Dačić, Rasim Ljajić, kao i Milorad Dodić.

Radovan Karadžić je mnoštvo puta pristustvovao mečevima Intera u Milanu, ali je jedno vreme bio lekar FK Sarajevo.

Džemal Bijedić, nesuđeni naslednik Jospipa Broza Tita voleo je Velež, dok je Stjepan Mesić jednom izneo interesantan stav:

"Za Dinamo sam ako ne igra sa Hajdukom, a za Hajduk sam ako ne igra sa Dinamom". Suštinski - on podjednako voli oba tima.

Veležovac je i Dragan Čović, koji je često bio među najvatrenijim navijačima Rođenih. Čović danas više ne bodri Velež, niti se nalazi u blizini navijačkog bubnja.

Bakir Izetbegović iako "naginje" ka FK Sarajevo, jednako mu je drago kada Željezničar pobedi.

Za njegovog oca se uvek provlačilo da je na strani Sarajeva, baš kao i Zlatko Lagumdžija i Haris Silajdžić. Željko Komšić najviše voli Želju.

Zoran Milanović, iako rođen u Zagrebu - navija za splitske 'bile'. Istog opredjeljenja je Ivo Sanader - dok je Milan Bandić na Dinamovoj strani.

Franji Tuđmanu, prvom predsedniku Hrvatske - fudbal je nekada bio ispred države i brige za nju. Tako je Dinamu promenio ime u Kroacija i bio je redovan na tribinama "Maksimira".

Kuriri sport / N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track