(VIDEO) 71 POGODAK ZA ISTORIJU: Pogledajte sve golove Mesija u Ligi šampiona
Foto: Reuters

Mašina za golove

(VIDEO) 71 POGODAK ZA ISTORIJU: Pogledajte sve golove Mesija u Ligi šampiona

Fudbal -
Leva noga je njegovo najjače oružje jer je 59 puta na taj način matirao protivničke golmane

Lionel Mesi je sa dva pogotka na meču protiv Ajaksa u Amsterdamu dostigao Raula Gonzalesa na listi najboljih strelaca Lige šampiona svih vremena. Argentinac je postigao 71 gol u 142 nastupa, odnosno prosečno 0.79 po utakmici. Mesiju je za 71 pogodak bilo potrebno 90 utakmica, odnosno 52 utakmice manje od Raula.

Omaleni Argentinac je četiri puta u Ligi šampiona postigao het-trik, dva pogotka je postigao iz slobodnih udaraca, a osam iz penala. Čak 61 gol je dao iz šesnaesterca, deset van linije kaznenog prostora.

Mesi je prvi gol protiv Ajaksa postigao glavom, što je njegov četvrti postignut na taj način. Leva noga je njegovo najjače oružje jer je 59 puta na taj način matirao protivničke golmane, a da mu ni desna noga nije problematična govori podatak da je osam puta tom nogom pogodio mrežu.

Golovi koje je postigao Ajaksu svrstavaju ovaj holandski klub na drugo mesto "najomiljenijih" Mesijevih rivala. Mesi je Ajaksu, isto kao Arsenalu i Bajeru iz Leverkuzena, dao po šest golova. Ako bi se Mesi pitao, onda bi on birao da često igra protiv Milana jer je upravo tom klubu dao najviše golova - osam.

Panatinaikosu i Spartaku iz Moskve je po četiri puta postizao golove.

Priliku da se osamostali na vrhu Mesi ima u narednom kolu kada Barselona dočekuje Pari Sen Žermen. Međutim, tu priliku ima i Ronaldo koji je do sada postigao 70 golova. Real u narednom kolu igra protiv Bazela.Pogledajte sve golove Lea Mesija u Ligi šampiona.

http://www.youtube.com/watch?v=WjiGjbPawxs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track