(VIDEO) BIVŠI DIREKTOR SPORTINGA: Ruska mafija je namestila pobedu Šalkea
Foto: Reuters

Na pomolu novi skandal

(VIDEO) BIVŠI DIREKTOR SPORTINGA: Ruska mafija je namestila pobedu Šalkea

Fudbal -
Duardo Baroso izneo je optužbe da je ruska mafija namestila utakmicu 3. kola Lige šampiona između Šalkea i Sportinga (4:3)

GELZENKIRHEN - Fudbaleri Šalkea savladali su Sporting sa 4:3 u 3. kolu Lige šampiona, a nemački klub je do trijumfa stigao golom iz nepostojećeg penala u sudijskoj nadoknadi vremena. Taj penal je izazvao nove spekulacije o nameštanju mečeva, a najtežu optužbu izneo je bivši direktor Sportinga Duardo Baroso, koji smatra da je ruska mafija namestila da utakmica bude završena pobedom domaćina, uz sedam postignutih golova. On je svoju teoriju zavere potkrepio činjenicom da Šalke i Liga šampiona imaju zajedničkog sponzora, rusku kompaniju Gasprom, kao i time što je pravdu u Gelzenkirhenu delila petorka iz Rusije, na čelu sa glavnim sudijom Sergejom Karasevim.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sporting je poveo golom Nanija u 16. minutu, da bi Obasi izjednačio u 34. Huntelar je u nastavku meča, u 51. minutu, doneo preokret Šalkeu, a u 60. Hevedes povećava na 3:1. Međutim, gosti, koji su od 33. minuta igrali bez isključenog Mauricija, ipak uspevaju da se vrate u meč. Silva sa dva gola, u 64. i 78. minutu, donosi izjednačenje Sportingu, ali je u sudijskoj nadoknadi vremena dosuđen nepostojeći penal.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Naime, posle šuta Huntelara lopta pogađa Silvu u lice i sudija se u prvom trenutku nije oglasio, ali je posle intervencije petog arbitra ipak dosudio penal za Šalke. Čupo-Motig je bio siguran sa bele tačke i donosi trijumf Šalkeu i to uz sedam postignutih golova. UEFA nije odgovorila na pitanje da li je konflikt interesa da jedna kompanija bude sponzor kluba i takmičenja u kojem on učestvuje. Gasprom je 2012. godine postao generalni sponzor Lige šampiona, a ugovor je potpisan na tri godine.

http://www.youtube.com/watch?v=OGctMgsW-6M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track