(VIDEO) CITIRAO TITA: Evo kako je Božović prokomentarisao priče o odlasku iz Zvezde!
Foto: Beta

Očekuje li nas bura na Marakani

(VIDEO) CITIRAO TITA: Evo kako je Božović prokomentarisao priče o odlasku iz Zvezde!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Sasuolom 1:1 (0:1) u revanšu plej-ofa za Ligu Evrope i završili takmičenje na sceni "starog kontinenta" za ovu sezonu.

Sasuolo je u prvom meču kao domaćin pobedio 3:0 i ukupnim rezultatom 4:1 posle 180 minuta borbe plasirao se u grupnu fazu Lige Evrope.Posle meča trener Crvene zvezde Miodrag Božović je istakao da ima želju da ostane na Marakani, jer tim koji predvodi ima budućnost. - Gajili smo nadu da možemo pobediti, ali Sasuolo je dao gol i bilo nam je teško psihološki da se vratimo u utakmicu. Dobro je što smo izjednačili i što nismo izgubili utakmicu. Nemam šta da zamerim igračima, dobro su se borili - rekao je Božović i objasnio zašto tako nisu igrali i u prvom meccu:

- U Italiji se nismo borili, niti smo trčali. Čitava ekipa nije bila u dobrom stanju. Ne znam zašto nismo pružili otpor. Možda smo bili umorni zbog deset utakmica u 40 dana. Grof je rekao da bi voleo da nastavi da radi sa ovim timom Crvene zvezde.- Kako je govorio drug Tito... Radimo kao da će 100 godina biti mir, a spremamo se kao da će sutra biti rat. Ja imam volje i želje a rad, a šta će biti... Videćemo.Govorio je i ambicijama ove sezone i propuštenoj prilici da se ostane u Evropi.- Mislim da ova ekipa ima svoju budućnost uz određene korekcije. Nije lako dovesti igrače bez obeštećenja, i to one koji žele da dođu. Mi smo želeli da pokušamo, ali nismo obećali. Ekipu sastavljam ja, publika ima pravo da izrazi zadovoljstvo. Ja nisam video nijednog igrača koji nije želeo da pobedi.Božović je potvrdio konstataciju Kurira da je u Evropi teško igrati bez kvalitetnog štopera.- Najveću grešku smo mi naporavili sa Edsonom, jer smo izgubili šest meseci. Ne može da se pogodi sa svakim pojačanjem. Dešava se to sa igračima koji nemaju zvučno ime. Izgubili smo vreme. Čekali smo Mitrovića, ali to se pretvorilo u brazilsku sapunicu", rekao je trener Zvezde i dodao - Objektivno kod nas je ritam utakmica daleko niži od ovih u Evropi. Strah me je da se i mi ne utopimo u sivilo. Kvalitetan protvnik uvek izvlači sve najbolje iz tebe. Bez jakih utakmica, nema ni jakih pojedinaca. Mi imamo dve jake utakmice, derbi i sa Vojvodinom. Čuka visse nije tako jaka, kao i prošle godine.Trener Zvezde je pohvalio je Aleksandra Kataija, koji će verovatno za nekoliko dana napustiti Crvenu zvezdu.- Katai je potvrdio da ima kvalitet za velike ekipe. Šta ćhe biti s njim? Ne znam. Zavisi od ponude. Od kako smo počeli da radimo Zvezda je najviše zarađivala od prodaje igrača. Setite se Grujića, Jovanovića i Rajkovića... Dok ne dođe privatizacija bolje neće biti.Božović je poručio je da nije smak sveta posle ispadanja iz Evrope i pozvao navijače Crvene zvezde da budu uz klub.- Ovde ljudi sve shvataju kao poslednju bitku, kao poslednje životne trenutke... To je fudbal. Šta da kaže Ajaks, Roma... Mi smo od šest utakmica u regularnom toku izgubili samo u Sasuolu - zaključio je Božović.

Euzebio di Frančesko, trener Sasuola, bio je zadovoljan posle remija u Beogradu i ukupnog trijumfa svog tima što mu je donelo plasman u grupnu fazu u Ligu Evrope.- Dobro smo otvorili utakmicu sa ranim golom. Ali, nismo bili dovoljno dobri da zatvorimo utakmicu sa još jednim pogotkom. Zvezda je danas dobro igrala, a navijači su bili odlični - rekao je Di Frančesko i dodao:- Ovu utakmicu odigrali smo profesionalno, da bismo prošli dalje. Formu ćemo graditi kako bude prolazilo vreme. Matri je imao četiri do pet stoodstotnih šansi. Šteta je što nismo bili koncentrisaniji u završnici jer bismo dali više golova

O tome šta će uraditi u grupnoj fazi, Di Frančesko je rekao:

- Nemamo velika predviđanja. Trudićemo se da igramo kao u prvoj utakmici protiv Crvene zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track