(FOTO, VIDEO) CRNO-BELI BROJ 44: Novi Partizanov Brazilac nema pojma ko je Kleo
Foto: Partizan.rs

Samba u Humskoj

(FOTO, VIDEO) CRNO-BELI BROJ 44: Novi Partizanov Brazilac nema pojma ko je Kleo

Fudbal -
Međutim, Fabrisio Dornelaš rekao da je sledeće potencijalno pojačanje srpskog šampiona, Markinjos, odličan igrač
1 / 2 Foto: Partizan.rs

Fudbalski klub Partizan predstavio je danas četvrto pojačanje u letnjem prelaznom roku, Brazilca Fabrisija Silvu Dornelaša.

"Prvi utisci su odlični. Nadam se da ću pomoći da ekipa napreduje i da će moje igre pomoći da se naprave sjajni rezultati", rekao je Dornelašnovinarima na stadionu Partizana.

Dornelaš je među crno-bele došao na pozajmicu iz brazilskog drugoligaša Bragantina. Igra na poziciji štopera. Partizan će, posle isteka pozajmice, imati opciju da otkupi ugovor 25-godišnjeg defanzivca.

Novinare je zanimalo da li poznaje zemljaka Žuku, koji je nekada nosio crno-beli dres. Dornelaš je odgovorio da ga ne zna lično, ali da zna da je on "doveo Partizan u Brazil". Takođe, priznao je da ne zna ko je Kleo.

Fabrisio Dornelaš će u Partizanu nositi dres sa brojem 44.

Novajlija će se ekipi Zorana Milinkovića još večeras priključiti na Tari. Upitan da li je svestan da će tamo biti jedini koji će u subotu ujutru jedini navijati za Brazil u finalu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, odgovorio je:

"Sve je to super, ali mi ćemo na kraju pobediti".

Trener Partizana Zoran Milinković prisustvovao je promociji pojačanja iz Brazila.

"Verujem da smo angažovali igrača koji je će doneti kvalitet i stabilnost u zadnju liniju. Reč je o štoperu, izarzitom levonogom igraču, koji može da igra na više pozicija. Verujem da će nam doneti dosta pozitivne energije. On je igrao ne samo za mladu reprezentaciju Brazila, već je bio i pravak Brazila sa Flamengom. Igrao je zajedno sa Rambom Petkovićem. Reč je o mladom igraču, koji ima mnogo iskustva i nadam se da će nam pomoći i postati ljubimac Grobara", kazao je Milinković.

On je dodao da bi Fabrisiju Dornelaš trebalo pomoći u adaptaciji i rekao da se nada da ;će "jezička barijera uspešno biti prebrođena".

"Nama je najvažnije da stranci u Partizanu budu srećni. Učinićemo sve da se oni dobro osećaju", dodao je Milinković.

Kako je rekao trener crno-belih, Brazilac će biti jedan od kandidata da zameni Nikolu Drinčića kod izvođenja prekida.

Kada je reč o prelaznom roku, Milinković je rekao da je on tek počeo i da se nada da će neke "započete stvari uskoro biti privedene kraju". Na pitanje novinara da li će mu biti problem da ponovo dolazi sa priprema na Tari, ukoliko se za nekoliko dana bude organizovala promocija još jednog Brazilca - Gabrijela Markinjosa, on je naveo da to nije nikakav problem i da veruje da će taj posao uskoro biti završen.

O verovatnom novom pojačanju Partizana izjasnio je Dornelaš rečima:

"Znam ko je Markinjos. Odličan je igrač".

Izgleda da će se u Humskoj igrati samba sledeće sezone.

Partizan je pre Dornelaša angažovao trojicu novih igrača: Jevtovića, Trujića i Božinova.

http://www.youtube.com/watch?v=-HCmsfF6FPs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track