(VIDEO) CRNO-BELI SAN DUG 11 GODINA: Evo kako Partizan može da prezimi u Evropi
Foto: Partizan.rs

Još 90 minuta borbe

(VIDEO) CRNO-BELI SAN DUG 11 GODINA: Evo kako Partizan može da prezimi u Evropi

Fudbal -
Fudbaleri Partizana nadomak su plasmana u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Crno-beli su trijumfovali u Alkmaru 2:1 u meču petog kola Grupe L i o proleću u Evropi, što bi im bilo prvi put posle 11 godina, odlučivaće 10. decembra na svom stadionu protiv Augsburga.

Partizanu je posao olakšao Atletik Bilbao, koji je danas pobedio u Nemačkoj 3:2 i overio prvo mesto u grupi sa 12 osvojenih bodova. Crno-beli su drugi sa devet, Augsburg je treći sa šest, a AZ je sa tri boda izgubio šanse da se plasira dalje.

Dakle, srpskom šampionu je za prolazak u sledeću fazu takmičenja u Ligi Evrope potrebno da na kraju bude ispred Ausgsbura na tabeli. Svaka pobeda i svaki remi "overava" Partizanu plasman u šesnaestinu finala, ali i svaki poraz jednim golom razlike, kao i poraz rezultatom 0:2.

U slučaju da Augsburg pobedi u Beogradu, o drugom mestu bi odlučivao međusobni duel srpskog i nemačkog predstavnika, jer bi obe ekipe imale po devet bodova. Partizan je prvi njihov meč kao gost dobio rezultatom 3:1. To znači da crno-belima odgovara minimalni poraz, kao i poraz 0:2. Rezultat 1:3 bi odveo Augsburg u narednu rundu zbog bolje gol-razlike, kao i svaka druga pobeda sa dva ili više golova razlike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track