(VIDEO) DAN KAKAV EVROPSKI FUDBAL NE PAMTI: Žene, zaobiđite muževe od 12.30 do 23 sata!
Foto: Reuters

Nedeljno ludilo

(VIDEO) DAN KAKAV EVROPSKI FUDBAL NE PAMTI: Žene, zaobiđite muževe od 12.30 do 23 sata!

Fudbal -
Neverovatan program počinje mečom Dinamo - CSKA, a tokom dana snage će odmeriti Everton i Liverpul, Ajaks i PSV, Arsenal i Junajted, Bajern i Dortmund, Atletiko i Real...

Nedeljno ludilo! Dan kakav se ne pamti u evropskom fudbalu. Derbi za derbijem. Pucaće sve od vrhunskog fudbala! Jedini problem je koji meč odabrati za gledanje kada se termini poklope.

Program u nedelju 4. oktobra počinje u 12.30 i trajaće skoro do 23.00!

Drage dame, preporučujemo vam da zaobiđete u svim planovima svoje očeve, supruge, braću... Ipak, ovakav dan je jednom godišnje. Imajte razumevanja.

DINAMO MOSKVA - CSKA MOSKVA (12.30)

Sve oči Rusa uprte su u Dinamo. Samo on može da spasi prvenstvenu trku. Ako dobije moskovski derbi, omogući će Lokomotivi, Zenitu i Spartaku da se približe zahuktalim "aremjcima". Lider CSKA ima 26 bodova posle deset kola i nije doživeo nijedan poraz, ali Dinamo, koji ima samo 14 bodova, nije izgubio u njihovih prethodnih 12 međusobnih duela, od kojih je četiri poslednja dobio.

AJAKS - PSV (14.30)

Holandska poslastica. Ajaks igra sjajno ove sezone u domaćem prvenstvu i u sedam kola primio je samo dva gola. PSV je počeo promenljivo sezonu i ima pet bodova manje od najvećeg rivala. Mečevi ovih rivala često donose izuzetno dobar fudbal začinjen s mnogo golova. Nemamo ništa protiv takvog scenarija i danas.EVERTON - LIVERPUL (14.30)

Nebitne su pozicije ovih timova na tabeli, ovaj meč uvek je spektakularan. Liverpulski derbi predstavlja pravu fudbalsku svetkovinu. Ovaj duel izazva veliku pažnju u celom svetu. Gostujući tim razočarao je armiju navijača remijem u Ligi Evrope protiv Siona. Sve bi se to zaboravilo pobedom protiv Evertona.

ŽELJEZNIČAR - SARAJEVO (15.30)

Rivalstvo koje datira još iz vremena velike Jugoslavije nikada nije zamrlo. Zato kada se na "Grbavici", kao ove nedelje, ili na "Koševu" sretnu komšije, pršti na sve strane. Sarajevo je aktuelni šampion, Željo vicešampion. Ove sezone ne ide im tako dobro, ali sarajevski derbi uvek ima veliki značaj.

ARSENAL - MANČESTER JUNAJTED (17.00)Dovoljna su imena ovih ekipa da bi se znalo o kakvom derbiju se radi. Prisetite se 2011, kad je Mančester uništio Arsenal sa 8:2. Kakav je to spektakl bio... Može da se pojavi i deset Sitija, ali ovaj derbi zauzima posebno mesto u istoriji fudbala na Ostrvu. Ne propustite ga!

http://www.youtube.com/watch?v=Oc3g3GRtkC0
BAJERN - BORUSIJA DORTMUND (17.30)

Kakav bi to dan bio, a da ga ne upotpuni možda i najbolji klub današnjice - Bajern. Njima na megdan izlazi najveći rival - Dortmund. Već po navici u poslednjih nekoliko godina ulogu velikog favorita ima Bajern, ali... Dortmund otpisati je ludost! Jedino što je ovde sigurno jeste spektakl.

Foto: AP
Foto: AP

ATLETIKO MADRID - REAL MADRID (20.30)Svaka čast svim ostalim derbijima, ali ovaj je ipak poseban. Atletiko i Real, madridski giganti, u beskompromisnoj borbi za tri boda. Dijego Simeone našao je taktiku za Real, koja mu je donela mnogo uspeha u prethodnim mečevima. "Jorgandžije" nisu izgubile od "kraljeva" u sedam uzastopnih mečeva dok Ćićarito nije rešio revanš četvrtfinala prošlosezonske Lige šampiona. Meksikanac više ne nosi dres Reala, ali na "Santjago Bernabeuu" veruju da im je skinuo zlu kob u susretima sa gradskim rivalom. A na sve to, Kristijano Ronaldo i drugovi imaju priliku da pobedom preteknu Barselonu.

http://www.youtube.com/watch?v=1QnYv-eZhuE

MILAN - NAPOLI (20.45)

Možda najmanje rivalstvo od svih sa ove liste vlada između "rosonera" i Napolitanaca, ali ovaj njihov duel može da ima veliki značaj. Trenutno dele deveto mesto na tabeli Serije A sa po devet osvojenih bodova. Ova utakmica mogla bi da bude odlučujuća i za srpskog stručnjaka na klupi Milana Sinišu Mihajlovića od koga se mnogo očekivalo ove sezone. Ni gazda kluba Silvio Berluskoni ne krije razočaranje, a neuspeh protiv Napolija verovatno bi bila kap u punoj čaši žuči.PSŽ - MARSEJ (21.00)Jedini od svih derbija gde realno postoji veliki favorit. PSŽ je trenutno daleko bolji od Marselja i sve osim pobede domaćeg tima bilo bi veliko iznenađenje. Međutim, možda baš kad se niko ne nada četa iz Marselja zablista i pobedi ljutog rivala. Derbi je to, ne pobeđuju uvek bolji na papiru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track