(VIDEO) DOMINIRAO MILOŠ ŠESTIĆ: Crvena zvezda ubedljivo pobedila Partizan u 70. večitom derbiju
Foto: Redstarbelgrade.info

Na današnji dan pre 33 godine

(VIDEO) DOMINIRAO MILOŠ ŠESTIĆ: Crvena zvezda ubedljivo pobedila Partizan u 70. večitom derbiju

Fudbal -
Crveno-beli kao gosti u Humskoj trijumfovali 4:1 u obostrano otvorenoj borbi

Na današnji dan pre 33 godine odigran je 70. fudbalski "večiti derbi", a Crvena zvezda je u Humskoj trijumfovala rezultatom 4:1.

Tog kišovitog 14. aprila 1982. godine, pred 35 hiljada gledalaca, utakmicu je obeležio Miloš Šestić. Zvezdin maestro je postigao dva gola i načinio još mnogo lepih poteza kojima je navijače crveno-belih dizao na noge. Strelci za pobednički tim bili su Milko Đurovski i Ranko Đorđić, a za Partizan jedini gol je dao Zvonko Živković.

Đurovski je zatresao mrežu Ranka Stojića već u 5. minutu, na asistenciju Dušana Savića, ali je samo dva minuta kasnije bilo 1:1. Aleksandar Trifunović je izveo korner, a Živković pogodio cilj.

Gosti su ponovo poveli u 65. minutu. Šestić je izbacio iz igre Nikicu Klinčarskog i neodbranjivo tukao. Lopta se od prečke odbila u mrežu. U 74. minutu bilo je 1:3, a gol je iz voleja postigao Ranko Đorđić samo sedam minuta pošto je ušao u igru. Konačan rezultat postavio je Šestić posle još jedne svoje majstorije u 85. minutu - 1:4.

Mnogo prilika je bilo na obe strane, Partizanu je poništen i jedan gol zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao Momčilo Vukotić...

PARTIZAN: Stojić, Ješić, Klinčarski, Živković, Nenad Stojković, Kaličanin, Đelmaš, Kostić, Vukotić (Mance), Trifunović (Popović), Varga. Trener: Tomislav Kaloperović.

CRVENA ZVEZDA: Stojanović, Krmpotić, Boško Đurovski, Milovanović, Borovnica, Jurišić, Petrović, Milko Đurovski (Đorđić), Savić, Janković, Šestić. Trener: Branko Stanković.

Sezonu 1981/81 Crvena zvezda je završila na drugom mestu, iza šampiona zagrebačkog Dinama, dok je Partizan bio šesti.

http://www.youtube.com/watch?v=D1CItKww5sQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track