(VIDEO) DRAME U LIGI EVROPE: Mažić odličan, Tošić i Nastasić tragičari, teška povreda Ibrahimovića
Foto: Reuters

Žreb polufinalnih parova u petak

(VIDEO) DRAME U LIGI EVROPE: Mažić odličan, Tošić i Nastasić tragičari, teška povreda Ibrahimovića

Fudbal -

Samo jedan revanš meč četvrtfinala Lige Evrope rešen je posle 90 minuta, dva su odlučena posle produžetaka, a jedan posle penala.

U polufinale Lige Evrope plasirali su se Bešiktaš, Mančester junajted, Ajaks i Selta.

Bešiktaš je u Istanbulu savladao Lion 2:1 golovima Taliske, što je značilo da će se igrati produžeci, u kojima nije bilo golova. A onda je usledila drama u penal seriji. Izvođači u prvih šest serija su bili precizni, a onda je Duško Tošić promašio! Međutim, neprecizan je bio i Žale... A onda je i drugi štoper domaćina, Hrvat Mario Mitrović, bio neuspešan "penaldžija", pa je Lion prošao dalje zahvaljujući pogotku Gonalona.

Meč u Istanbulu sudile su srpski arbitri na čelu sa Miloradom Mažićem i posao su odlično obavili.

Mančester junajted je važio za apsolutnog favorita u dvomeču sa Anderlehtom, a posle 1:1 u prvoj utakmici u Briselu, smatralo se da ima zicer za polufinale na svom "Old Trafordu". Međutim, nisu tako mislili gosti iz Belgije za koje su igrala dvojica srpskih internacionalaca, Ivan Obradović i Uroš Spajić.

Kada je Mkitarjan doveo tim Žozea Murinja u vođstvo već u 10. minutu, delovalo je da će se Anderleht provesti kao bos po trnju. Međutim, golman gostiju Ruben Martinez je odbranama dao injekciju samopouzdanja saigračima, a Hani je u 32. minutu izjednačio na 1:1.

Anderleht je uspeo da odbrani taj rezultat do kraja regularnog toka meča, ali je u 107. minutu Rašford doneo pobedu Junajtedu i plasman u polufinale.

Međutim, "crveni đavoli" su doživeli veliki peh jer se povredio Zlatan Ibrahimović.

All Goals & highlights HD Manchester United 2... by LiveGoalsTV

Ajaks je načinio podvig u Gelzenkirhenu iako je bio na ivici ambisa. Šalke je pogocima Gorecke u 53. minutu i Burgštalera u 56. anulirao prednost "kopljanika" iz Amsterdama. Rezultat 2:0 ostao je na snazi i posle 90 minuta, pa se ušlo u produžetke, u kojima su gosti igrali bez Veltmana, isključenog u 80. minutu.

Šalke je poveo 3:0 u 101. minutu golom Kaliđurija, a onda je Ajaks, iako sa igračem manje, obezbedio prolaz dalje. Srpski reprezentativac Matija Nastasić nije dobro reagovao u 111. minutu, pa je Virgever zatresao mrežu i nagovestio takav rasplet, a potvrdio ga je Junes u 120.

Nick Viergever Goal HD - Schalke 04 3-1 Ajax... by sporttv724

I drugi belgijski predstavnik je eliminisan, jer je Selta u Genku odbranila prednost iz prvog meča (3:2). Večeras je bilo 1:1. Sisto je doneo Selti prednost u 63. minutu, a četiri minuta kasnije izjednačio je Trosard. Za Seltu je igrao Nemanja Radoja.

Žreb parova polufinala biće obavljen u petak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track