(VIDEO) EGIPĆANIN SRUŠIO ŠAMPIONA: Fiorentina kaznila opuštanje Juventusa
Foto: AP

Polufinale Kupa Italije

(VIDEO) EGIPĆANIN SRUŠIO ŠAMPIONA: Fiorentina kaznila opuštanje Juventusa

Fudbal -
Golovima Mohameda Salaha "viola" gost stekla prednost (2:1) protiv "stare dame" pred revanš u Firenci

Fudbaleri Fiorentine kao gosti su pobedili Juventus u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije - 2:1 (1:1).

Oba gola za "violu" postigao je Mohamed Salah u 11. minutu i prvog i drugog poluvremena, dok je jedini strelac za "staru damu" bio Fernando Ljorente u 24.

Trener trostrukog uzastopnog šampiona Italije Masimilijano Alegri odlučio je da na teren pošalje kombinovani sastav, pa je na klupi ostavio Đanluiđija Bufona, Đorđa Kjelinija, Karlosa Teveza, Alvara Moratu... Doduše, Argentinac i Španac su u drugom poluvremenu ušli na teren, ali nisu mogli da pomognu ekipi da stigne makar do izjednačenja. Na sve to, Andrea Pirlo nije ni bio u kombinaciji za tim zbog povrede.

Ni gosti se nisu predstavili u najjačem sastavu, jer su nedostajali Borha Valero, Vargas, Akvilani, Dijamanti, Babakar... U timu Vinćenca Montele nije bilo srpskog defanzivca Nenada Tomovića, koji se povredio na pomenutom meču u Milanu, baš kao ni Crnogorca Stefana Savića.

Ponovo je, kao i u nedelju na gostovanju Interu, igrač odluke bio Salah. Egipćanin je ove zime došao na pozajmicu u Fiorentinu, kao "kusur" pri transferu Huana Kvadrada na Stamford bridž, i pokazao se kao veliko pojačanje. Na dosadašnjih sedam utakmica za "violu" postigao je šest golova.

Revanš u Firenci igraće se 7. aprila, a dan kasnije na programu je i drugi polufinalni meč između Napolija i Lacija. U prvom duelu u Rimu nije bilo pobednika - 1:1.

http://www.youtube.com/watch?v=K_-bxhZk728

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track