(VIDEO, FOTO) CIFRE OD KOJIH SE VRTI U GLAVI: Top lista najskupljih kuća fudbalera
Foto: AP

Zdanja od kojih zastaje dah

(VIDEO, FOTO) CIFRE OD KOJIH SE VRTI U GLAVI: Top lista najskupljih kuća fudbalera

Fudbal -
Ronaldo, Mesi, Ibrahimović, Bekam, Baloteli i mnogi fudbaleri daju velike pare kako bi kupili ili iznajmili kuće u gradovima u kojima trenutno nastupaju

Fudbaler Reala Kristijano Ronaldo kupio je nedavno u Njujorku kuću koju je platio 16 miliona evra. Iako se radi o vrtoglavoj cifri, treba reći da je ovo ipak skromna cena u odnosu na zdanja nekih drugih fudbalera.

I dok Ronaldo, Mesi, Bekam ili Baloteli imaju svoje skupocene kuće, neki od igrača, poput Ibrahimovića ili Nejmara, odlučili su se na iznajmljivanje i to po cenama od kojih se vrti u glavi.

1. LIONEL MESI - 40 miliona evra

Lionel Mesi, kuća, Foto: Fejsbuk
Lionel Mesi, kuća, Foto: Fejsbuk

Lionel Mesi trenutno živi u kući koja prema procenama vredi oko 40 miliona evra. Međutim, Mesi nije zadovoljan izgledom kuće već želi da sagradi novu, koja bi bila u obliku fudbalske lopte. S obzirom da Argentinac samo od ugovora sa Barselonom zarađuje godišnje 27 miliona evra, onda i ne čudi što će u novo zdanje uložiti još više para.

http://www.youtube.com/watch?v=1fVT8ToI07E

2. DIDIJE DROGBA - 19.8 miliona evra

Didije Drogba, kuća, Foto: Fejsbuk
Didije Drogba, kuća, Foto: Fejsbuk

Doskorašnji član Čelsija Didije Drogba je u blizini Londona kupio vilu koja je sagrađena 2007. godine i prostire se na 860 kvadrata.

3. DEJVID BEKAM - 17.3 miliona evra

Dejvid Bekam, kuća Foto: Fejsbuk
Dejvid Bekam, kuća Foto: Fejsbuk

Dejvid Bekam je odavno u fudbalskoj penziji, ali je na svim listama najbogatijih u samom vrhu. Tako je i u ovoj listi.

4. KRISTIJANO RONALDO - 16 miliona evra

Kristijano Ronaldo, kuća Foto: Fejsbuk
Kristijano Ronaldo, kuća Foto: Fejsbuk

Kristijano Ronaldo je nedavno kupio stan od Donalda Trampa na 5. aveniji u Njujorku za 16 miliona evra. Možda je to nagoveštaj gde će nastaviti karijeru nakon Reala. Ronaldo ima kuće u Mančesteru (3.6 miliona evra i Madridu 6.4 miliona evra).

http://www.youtube.com/watch?v=0qZE2rAYsiA

5. VEJN RUNI - 15.45 miliona evra

Vejn Runi, kuća Foto: Fejsbuk
Vejn Runi, kuća Foto: Fejsbuk

Vejn Runi je kuću u Čelširu, kraju u kome mnogi fudbaleri imaju kuće, platio 15.45 miliona evra. Kuća je sagrađena 2004. godine. Pored ove kuće, Runi poseduje i luksuznu kuću za odmor na Barbadosu.

6. TJERI ANRI - 13 miliona evra

Tjeri Anri, kuća, Foto: Fejsbuk
Tjeri Anri, kuća, Foto: Fejsbuk

Tjeri Anri je kupio kuću u Njujorku koja vredi 13 miliona evra. Bivši fudbaler Arsenala ima i nešto skromniju vilu u Engleskoj, u Hempštadu koja košta devet miliona evra.

Na listi skupocenih kuća nalaze se zdanja Džona Terija (6.5 miliona evra), Frenka Lamparda (6 miliona evra), Mario Baloteli (4.2 miliona evra), Andres Inijesta (4 miliona evra).

Pored fudbalera koji su vlasnici svojih skupocenih zdanja, ima i onih kojima je bilo lakše da iznajmljuju vile i kuće za basnoslovne cifre. Ovu listu, naravno, predvodi Zlatan Ibrahimović.

1. ZLATAN IBRAHIMOVIĆ - 40.000 mesečni zakup

Zlatan Ibrahimović, kuća Foto: Fejsbuk
Zlatan Ibrahimović, kuća Foto: Fejsbuk

Zlatan Ibrahimović je po dolasku u Pari Sen Žermen dugo tražio dom koji bi mu se dopao i našao ga je u Versaju, gde ovaj dvorac iznajmljuje za "tričavih" 40.000 evra mesečno. Kako je sam rekao, najviše vremena provodi u bazenu i kućnom bioskopu.

2. NEJMAR - 24.000 evra zakup

Nejmar, kuća, Foto: Fejsbuk
Nejmar, kuća, Foto: Fejsbuk

Brazilac je rešio da deo svojih prihoda ulaže u nekretnine. Kupio je stan vredan 760.000 evra, kao i rezidenciju od dva miliona evra. Ipak, on je odlučio da iznajmi vilu u centru Barselone, čiji mesečni zakup košta 24.000 evra.

3. GERET BEJL - 15.000 evra zakup

Geret Bejl, kuća, Foto: Fejsbuk
Geret Bejl, kuća, Foto: Fejsbuk

Velški fudbaler nije se odlučio da u Madridu kupi svoju nekretninu. Možda je siguran da se neće dugo zadržati u "Kraljevskom klubu", ali dok je tu iznajmljuve vilu za 15.000 evra mesečno. Prve komšije su mu Kristijano Ronaldo i Zinedin Zidan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track