(VIDEO, FOTO) NIKOLA ŽIGIĆ IJAOOO: Pre tačno 10 godina Roma je pala na Marakani!
Foto: Zvezdina Revija

Dan kada je Evropa upoznala Zvezdinog gorostasa

(VIDEO, FOTO) NIKOLA ŽIGIĆ IJAOOO: Pre tačno 10 godina Roma je pala na Marakani!

Fudbal -
Na današnji dan, pre tačno 10 godina Zvezda je na spektakularan način savladala na Marakani Romu rezultatom 3:1 (1:1) u utakmici 4. kola Lige kupa UEFA.

Junak meča bio je Nikola Žigić, koji je bio dvostruki strelac na meču. Zvezdin gorostas je bio nerešiva enigma za odbranu italijanskog tima.

Bila je to možda i najbolja partija Žigića u karijeri.

U 23. minuta posle velike greške Zvezdine odbrane Nonda se sjajno snašao i doneo prednost Rimljanima.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nošeni neverovatnom podrškom sa tribina crveno-beli su izjednačili u 37. minutu golom Žigića posle sjajnog centaršuta Boška Jankovića.U 77. minutu Žigić je sjajno uposlio Purovića, koji je sjajnim udarcem preokrenuo rezultat. U 86. minutu nezaustavljivi Nikola Žigić postiže spektakularan gol sa 25 metara i rešava pitanje pobednika.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U samom finišu meča dosuđen je penal za Romu, a onda je usledila blamaža Kasana, koji je pokušao da izvede čuvenu panenku, ali to je izgledalo prilično komično - Stojković je bez većih problema intervenisao.

Crvena zvezda: Stojković, Luković, Dudić, Biševac, Basta, Đokaj (Mudrinić 75), Janković, Kovačević, Milovanović (Purović 58; Joksimović 87), Mladenović, Žigić.

Roma: Kurći, Panući, Kufur, Mekses, Alvarez (Rosi 72), Akvilani, Harža, De Rosi, Kasano, Kufre (Tadei 82), Nonda.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Zvezda je tom pobedom zadržala šanse da posle 14 godina prezimi u Evropi. Bila im je neophodna pobeda u Strazburu. Nažalost, izabranici trenera Zenge su i pored sjajne igre i dva gola prednosti zahvaljujući sjajnom Gameiru ostali bez trijumfa (2:2) i evropskog proleća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track