(VIDEO) HEROJ NACIJE: Evo šta je Miloš Simić rekao o golu u poslednjoj sekundi
Foto: Dado Đilas

Orlovi kratko slavili

(VIDEO) HEROJ NACIJE: Evo šta je Miloš Simić rekao o golu u poslednjoj sekundi

Fudbal -
Srbija se među četiri najbolje selekcije "starog kontinenta" kvalifikovala trijumfom nad Ukrajinom sa 2:1.

Srpski reprezentativci u futsalu Miloš Simić i Miodrag Aksentijević poručili su večeras da su, golom u poslednjim sekundama za prvo polufinale naše selekcije u istoriji velikih takmičenja, nagrađeni za veliki trud i jedinstvo ekipe.

"Neverovatan osećaj, za anale i istorijski uspeh. Ovo je nagrada za naš rad, trud i jedinstvo. Sada igramo za finale i nadam se da ćemo se tamo i plasirati", rekao je Simić, strelac odlučujućeg gola i dodao:

"uz Božiju pomoć i pomoć publike uspeli smo da ostvarimo istorijski uspeh. Ovo je deo sna, ali želimo da nastavimo da sanjamo i da dođemo do finala".

Heroj nacije se prisetio gola.

"Ništa nisam na umu posle tog gola, krenuo sam u trk i noge su me same nosile. Pozvao bih navijače da u polufinalu navijaju kao grupa iz Kragujevca, jer nam to mnogo znači", dodao je Simić.

Srbija će za finale EP igrati u četvrtak protiv Rusije ili Azerbejdžana.

"Voleo bih da dobijemo Azerbejdžan, ali u suštini mi nije bitan rival u polufinalu", zaključio je Miloš Simić.

Golman Miodrag Aksentijević ističe da mu se ovim trijumfom vratilo za neke stvari iz ranijih mečeva.

"I gubio sam u poslednjoj sekundi, futsal je čarobna igra. Dva puta mi se desilo ove sezone da gubim u poslednjim sekundama i pitao sam se zašto mi se to događa. Odgovorio mi je Bog i vratio na najbolji mogući način, pred našim ljudima i u sjajnom ambijentu", rekao je Aksentijević.

On je dodao da nije bilo velikog slavlja u svlačionici zbog iscpljenosti.

"Kratko smo slavili, nismo imali snage, borili smo se do poslednjeg atoma. Zzivimo san, ali bilo bi neozbiljno da kažemo da smo samim plasmanom u polufinale zadovoljni. Ovo je naših 120 odsto, pobedili smo bolje reprezentacije od nas", kazao je Aksentijević.

On pred tim stavlja novi cilj - osvajanje medalje.

"Cilj je medalja, ali ne bih voleo da nas kude, ako ne uspemo. Srbi su svakako uspeli, igraćemo za prvo ili za treće mesto. Bolje od toga ne može", zaključio je Aksentijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track