(VIDEO) HRVAT ŠOKIRAO SVE: Zdravko Mamić žali što Dinamo nema navijače kao Olimpijakos i Zvezda
Foto: Beta

Kao i uvek, bez dlake na jeziku

(VIDEO) HRVAT ŠOKIRAO SVE: Zdravko Mamić žali što Dinamo nema navijače kao Olimpijakos i Zvezda

Fudbal -
Prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić ponovo je imao šou. Posle nekoliko poraza "modrih" izašao je pred novinare i imao dugi monolog

Desetostruki uzastopni šampion Hrvatske izgubio je dve uzastopne prvenstvene utakmice, na gostovanjima Rijeci (1:2) i Splitu (0:1), a ove nedelje i od Olimpijakosa u Pireju u meču Lige šampiona (1:2). Na "Maksimiru" ne mogu da se sete kada su poslednji put bili treći na tabeli kao sada, posle 15 kola tekućeg šampionata, kada gledaju u leđa drugoplasiranom Hajduku, sa dva boda zaostatka, i lideru Rijeci, sa četiri boda manjka.

Zbog crne serije Mamić je svom bratu, treneru Zoranu, i igračima naredio da ne smeju da izgube više nijednu utakmicu.

"Očigledno je da Dinamova konstantno napreduje što se igračkog kadra tiče. Odbijali smo unosne ponude, igrače ostavili na okupu, ostavićemo ih i dalje isto kao i stručni štab i poručujem navijačima da ne budu zabrinuti i frustrirani što smo treći u prvenstvu. Garantujem svima da od sledeće 23 utakmice koje su ostale do kraja, Dinamo mora da pobedi minimalno 19 ili 20, a samo jednu možemo da odigramo nerešeno. To je naređenje! Dinamo ide na 11. uzastopnu titulu ! Zato, navijači nemojte da brinete, to je moj zahtev i moja naredba u ime celog kluba. Mi znamo šta imamo u svlačionici, a imamo karakterne momke. Nismo kukali kao drugi, mi igramo bez šest, sedam najboljih igrača jer smo proređeni povredama, a izgledamo kao nikad ozbiljnija ekipa", u dahu je govorio Zdravko Mamić.

Posebnio se zahvalio navijačima koji dolaze na stadion da bodre klub, jer je poznato da najvatrenije grupe bojkotuju utakmice "modrih" jer su nezadovoljni upravo Mamićevim radom.

"Pozivam sve navijače da nas još jače podrže na putu građenja moćnog evropskog kluba. Eh, kad bi naš Dinamo imao atmosferu kao Olimpijakos, rešavali bismo takve klubove za doručak".

Podsetimo, atmosferu na stadionu "Karaiskakis" osim navijača Olimpijakosa pravila su i njihova "braća" Delije.

Pre i posle meča u Pireju navijači Crvene zvezde i Dinama, Delije i Bed blu bojsi, imali su niz žestokih okršaja.

U javnost je izneo i zanimljivost iz Atine:

"Vlasnik Olimpijakosa mi je pre utakmice rekao da moram da dođemi jedan vikend na njegov brod da dogovorimo saradnju omladinskih klubova. Kada to čujete, morate da budete ponosni", rekao je između ostalog Zdravko Mamić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track