(VIDEO) HRVATSKA DEKLASIRALA NORVEŠKU: Maksimirom se opet orilo Za dom spremni
Foto: AP

Kvalifikacije za EURO 2016

(VIDEO) HRVATSKA DEKLASIRALA NORVEŠKU: Maksimirom se opet orilo Za dom spremni

Fudbal -
"Kockasti" ubedljivo savladali Skandinavce 5:1 i nastavili da gaze ka Francuskoj

Reprezentacija Hrvatske deklasirala je Norvešku u Zagrebu 5:1 (1:0) u utakmici Grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.

"Kockasti" su se tako izdvojili na vrhu tabele sa 13 bodova iz pet mečeva, tri više od Italije, koja kasnije večeras igra u Bugarskoj. Norvežani su ostali na trećem mestu sa devet bodova.

Oko 23.000 gledalaca na zagrebačkom Maksimiru je uživalo u predstavi selektora Nika Kovača, a slavljeničku atmosferu navijači su "upotpunili" ustaškom pesmom "Za dom spremni", zbog koje se već dizala velika prašina. Podsetimo, zbog pevanja te pesme posle pobede nad Srbijom Džo Šimunić je kažnjen, pa nije bio učesnik prošlogodišnjeg Mundijala u Brazilu.

Hrvati su do ubedljivog trijumfa došli golovima Brozovića u 30. minutu, Perišića u 54, Olića u 66, Šildenfelda u 87. i Pranjića u 94, dok je jedini gol za goste postigao Tetej u 81.

Domaćin je od 74. minuta igrao bez isključenog Ćorluke, ali je ipak uspeo da uveća prednost.

Norvežani su prethodno u 69. minutu imali priliku da se vrate u igru, ali je Eljunusi promašio penal.

Napad skandinavske reprezentacije predvodio je mladi 16-godišnji igrač madridskog Reala Martin Odegard, ali nije imao zapažen učinak.

Selektor Hrvatske Niko Kovač, uprkos ubedljivoj pobedi, nije bio u potpunosti zadovoljan.

"S jedne strane, drago mi je što smo pobedili, postigli pet golova, ali više ne želim da vidim ovakvu igru reprezentacije, bez presinga i agresivnosti. Bila je to slaba utakmica, nismo se držali dogovora, nismo ulazili u duele kod ničijih lopti, a za svaku loptu se morate boriti. Zaboravili smo kako treba da izgleda igra reprezentacije, kako smo odigrali protiv Italije prošle godine. Moraću da popijem koju čašu piva da se malo smirim", rekao je Kovač, a prenosi Hina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track