(VIDEO) I MAMIĆ GREŠI: Mogao je da ga uzme za džabe, a platio ga četiri miliona evra
Foto: Reuters

Supertalenat

(VIDEO) I MAMIĆ GREŠI: Mogao je da ga uzme za džabe, a platio ga četiri miliona evra

Fudbal -
Prelazak Marka Roga iz Splita u Dinamo je najveći transfer ikada u Hrvatskoj

Da nije bilo hapšenja braće Mamić, udarna vest u hrtvatskom fudbalu bila bi dolazak Marka Roga u Dinamo iz Zagreba. Supertalentovani 19-godišnji vezista došao je među "modre" iz Splita za četiri miliona evra, što je rekordan transfer u Hrvatskoj. Toliko ga je platio Dinamo iako je pre nekoliko godina mogao da ga dobije maltene za džabe. Dakle, i Zdravko Mamić, najveći transfer mag u ovom delu Evrope, može da pogreši.

"Dinamov skaut me je kontaktirao kada sam imao 16, 17 godina. Ne sećam mu se imena, ali se sećam da je rekao da će mi se javiti, a da to nikada nije učinio", priseća se Rog.

Nije, međutim, Dinamo jedini koji je propustio šansu da dovede ovog igrača za sitne pare. Slavenu i slovenačkom Zavrču je bio skup. Rog je, primera radi, hteo da igra u Slavenu za 150 evra mesečnao, a klub mu je nudio 100.

"U Zavrču sam bio na probi, ali se klubovi nisu dogovorili oko finansija", dodao je Rog.

Na kraju, uzeo ga je Split i žestoko se ovajdio. Splićani su ga primetili na utakmici između svojih i juniora Varaždina, gde je Rog počeo da igra fudbal. Iako je bio tragičar tog meča, jer je promašio penal u poslednjem minutu za pobedu, Split ga je doveo.

Rog je prošle godine već debitovao za "A" reprezentaciju Hrvatske odigravši poslednjih nekoliko minuta prijateljske utakmice sa Argentinom.

http://www.youtube.com/watch?v=x8kXmq7wCrg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track