(VIDEO) Iliev: Iako je na nekim pozicijama pretrpan, Partizan igra atipično za naše podneblje
Foto: Aleksandar Jovanović

(VIDEO) Iliev: Iako je na nekim pozicijama pretrpan, Partizan igra atipično za naše podneblje

Fudbal -

Sportski direktor fudbalera Partizana Ivica Iliev za klupsku televiziju govorio je o trenutnom stanju u klubu, ali i planovima za blisku budućnost.

"Ja sam zadovoljan ovim timom. Verujem da bismo, ako bi svi ostali na okupu, bili kvalitetniji na proleće posle ovih priprema sa Markom Nikolićem. Recimo, Leo (Leonardo) i Uroš (Đurđević), koji su udarne igle, bi se još više uigrali sa ekipom i već to bi bilo bolje i ubedljivije nego što je sada, a u poslednjih mesec dana vidimo i stvarno neke stvari koje nisu svojstvene našem podneblju - mnoštvo kvalitetnih akcija, vrhunske golove", rekao je Iliev."Slovenac Gregor Balažic, koga je Marko Nikolić "oživeo" posle povrede i pauze (ali i marginalizovanja kod Ivana Tomića), ima još šest meseci ugovor sa crno-belima. On je nedavno rekao da bi voleo da ostane u Partizanu, mada je novi predsednik Partizana Milorad Vučelić pre dva dana, verovatno neoprezno, otkrio da će Balažic biti prodat".

"Mladi Nikola Milenković je pokazao da zaista jeste veliki talenat, a u pojedinim utakmicama je delovao kao da ima 30 godina, a ne da je tinejdžer. Za njega, naravno, postoje interesovanja raznih klubova, ali teško je poverovati da će ga se Partizan odreći. Bar ne sada".

"Bojan Ostojić, koji je letos doveden iz Čukaričkog je, takođe, siguran".

Za Sedriga Goguu Ivica Iliev i danas tvrdi da ima neviđeni potencijal:

"Malo je igrača sa takvim potencijalom defanzivaca. Ja u karijeri nisam igrao sa igračem takvog potencijala. Sem onog derbija kada je ušao 'u crnu rupu', u ostalim mečevima je stvarno dličan, mogao je, maltene, sam da drži odbranu".

Ali, ta "crna rupa" u koju je Gogua upao u "večitom derbiju" (završen 1:1 na stadionu Crvene zvezde), izgleda da je baš duboka. Posle tri dobro odigrana meča na startu ove sezone, Gogua je nestao sa fudbalske mape. Da bi se pročulo da ima problema sa alkoholom, da bi ga na kraju i policija privela zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Iliev je dodao da ipak neće biti masovnog prodavanja igrača.

"Sada ćemo izvagati šta je najbolje za klub i svaku odluku ćemo javno obrazložiti.Na nekim pozicijama smo i prenatrpani. Evo, recimo, napad. Dule Vlahović, koji je ekstremni talenat, ne može da dođe do izražaja, imamo tu i Đorđa Jovanovića, imamo i dečka 2000. godište, takođe vanserijskog, kao i dečka 1998. godište, takođe ultratalentovan. Ali, u timu uvek treba imati jednog ili dvojicu iskusnih napadača koji će igrati evropske utakmice, nositi pritisak.... Sve je malo komplikovano i da se objasni i da se shvati, ali vodimo računa o tome i struka svakodnevno vode razgovore sa svim strukturama kluba, da naše odluke budu jednoglasne", kaže sportski direktor crno-belih.

Osim Balažica, još 6 meseci ugovora preostalo je iskusnom bugarskom napadaču Valeriju Božinovu. Šta će biti sa njima?

"U ovom trenutku sve je otvoreno kod obojice. Mislim da će ozbiljnijih razgovora biti po završetku polusezone", rekao je Iliev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track