(VIDEO) KEŽMAN TVRDI: Posle gesta sa mitraljezom Delije su  htele da mi pucaju u noge

Problemi sa navijačima

(VIDEO) KEŽMAN TVRDI: Posle gesta sa mitraljezom Delije su htele da mi pucaju u noge

Fudbal -
Dva puta me je jurila grupa navijača Zvezde sa motkama, a imao sam i filmsku poteru na ulicama Beograda, tvrdi fudbaler u memoarima

Mateja Kežman, nekadašnji napadač Partizana i nacionalnog tima nije još ni stigao da objavi memoare, a neke stvari iz knjige ”Samo mi bog može suditi” već su procurele u javnost.

Tako se osim priče o sukobima sa Žozeom Murinjom, i Nemanjom Vidićem, u sećanjima Kežmana nalazi i deo koji govori o sukobu sa navijačima Crvene zvezde 1999. godine i pretnji jednog od njih da će mu pucati u noge.

"Sve vreme sa severa se čulo vređanje ”Kežmane, ustašo! Majka ti je ku.va.” Prišao sam sudiji i tražio da prekine meč. Ništa nije vredelo. Tada sam postigao gol. Treći u mom trećem derbiju. Doneo sam izjednačenje u finalu kupa 1999. godine. Izvukao sam ”mitraljez” i gestikulacijom ”pucao” ka severnoj tribini. Nastao je tajac. Jedino se sa juga čulo ”Nekad se zvala Ljutice Bogdana, a sada se zove Mateje Kežmana”. Nisam siguran da bih danas postupio isto", piše Kežman:

http://www.youtube.com/watch?v=2GcFk3zaoS0

"Bilo je to doba kriminala i ljudi koji se nisu obazirali na zakon. Postao sam najomraženija ličnost na severu. Prvo zbog golova, a onda oi zbog reakcije. Imao sam mnogo neprijatnosti. Dva puta me je jurila grupa navijača Zvezde sa motkama, a imao sam i filmsku poteru na ulicama Beograda. Vozio sam Bulevarom kada su mi presekli put, istrčali iz automobila i pretili pištoljem. ”Sad ću da ti pucam u noge go*no grobarsko.” Vidim u očima mržnju. Spreman je na sve bez obzira na posledice. Srećom, njegov suvozač je bio normalan i uspeo je da ga odvrati"

Kežman je istakao da mu je oko smirivanja strasti pomogao i pokojni voditelj Milovan Ilić Minimaks koji mu je pružio mogućnost da se javno izvini za gest sa mitraljezom.

http://www.youtube.com/watch?v=Oo01qs6VW1E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track