(VIDEO) KRAO BICIKLE DA STIGNE NA TRENING: Sve što niste znali o Zlatanu Ibrahimoviću
Foto: Beta Ap

Zanimljivosti

(VIDEO) KRAO BICIKLE DA STIGNE NA TRENING: Sve što niste znali o Zlatanu Ibrahimoviću

Fudbal -
Da nije fudbaler Ibra bi svakako bio sportista, iako se borio za prolaznu ocenu iz fizičkog

Zlatan Ibrahimović je danas jedsn od najboljih fudbalera sveta, a malo je poznato da je na putu do blistave karijere ima i teške momente, u kojima je bio primoran čak i da krade bicikle kako bi mogao da stigne na trening ili se boru za prolaznu ocenu iz fizičkog.

Kao mali živeo je u siromašnom, geto delu Malmea koji se zove Rozengard, pa je radio sve i svašta, a između ostalog - često krao i bicikle kako bi prešao pet kilometara da bi otišao na trening, a jednom je čak ukrao i bicikl pomoćnog trenera.

"Izašao je i ugledao bicikl. Svideo mu se i uzeo ga je kako bi stigao na trening. Otišao je, a prevozno sredstvo koje je pozajmio ostavio je u obližnjem parku, sa nadom da ga niko neće prepoznati. Tri dana kasnije saigrači su ga pozvali na sastanak i rekli da znaju da je ukraden bicikl pomoćnog trenera", stoji u tekstu koji govori o životu danas jednog od najboljih fudbalera sveta.

http://www.youtube.com/watch?v=6aLQ_yu0trw

Prilikom prelaska iz Malmea u Ajaks dao je samo šest golova na 21 utakmici i toliko je bio loš, da su hteli da ga pošalju u Sautempton na pozajmicu, ali ga je spasao pomoćni trener. Na jednom od treninga slučajno je povredio tadašnjeg saigrača Rafaela van der Varta i onda je postigao čuveni gol slalomom kroz celu odbranu NAC Brede i upravo je zbog toga ušao u prvu postavu, što se baš i nije dopalo Van der Vartu.

Zlatan je veliki obožavalac Al Paćina, omiljeni film mu je "Lice sa ožiljkom" i gleda ga dva do tri puta godišnje i smatra da je slavni glumac jedini koji bi mogao da ga odglumi kada bi se snimao film o njemu.

Da nije fudbaler, opet bi bio sportista, jer ima crni pojas u tekvondou koji je trenirao u Malmeu, što je jedno od objašnjenja za njegove neverovatne makazice i atraktivne poteze.

Malo je poznato da se u centru Parizu prodaje se hamburger koji se zove Zlatanburger i koji sadrži 600 grama mesa sa kačkavaljem.

Kruna svega je Zlatanera - reč koja je ušla u švedski rečnik i u prevodu znači "dominacija", na terenu i van njega.

http://www.youtube.com/watch?v=rfmTgTLOaGo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track